Türkiye'nin Washington Büyükelçiliğinde gönüllüler depremzedelere yardım kampanyasına destek oldu

TAKİP ET

Türkiye'nin Washington Büyükelçiliğinde bir araya gelen 100'ü aşkın gönüllü, Kahramanmaraş merkezli...

Türkiye'nin Washington Büyükelçiliğinde bir araya gelen 100'ü aşkın gönüllü, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenenlere yardım paketlerinin hazırlanmasına destek verdi.

Aralarında üniversite öğrencilerinin de bulunduğu gönüllüler, ABD vatandaşları ile Türk-Amerikan toplumu üyelerinin getirdiği yardım malzemelerinin düzenlenmesinde ve paketlenerek deprem bölgelerine gönderime hazır hale getirilmesine yardım etti.

Washington Büyükelçiliğinde hazırlanan yardım paketleri, Türk Hava Yolları ile Türkiye'ye gönderilecek.

Çalışmalarda gün boyu görev alan Sudan asıllı Abdoulah Mohamed Abdoullah, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Buraya, Müslüman kardeşlerime ve ailelerine yardım etmek için geldim. Böyle felaketlerde birbirine yardım etmek insani bir durum." dedi.

ABD'de eğitim gören ve günlerdir Washington Büyükelçiliğine yardım için geldiğini belirten Efecan Karakaya, böyle bir günde vatanından uzak olmanın üzüntüsünü yaşadığını söyledi. Karakaya, "Burada bir yardım eli uzatmak için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz." ifadesini kullandı.

Bir başka öğrenci 18 yaşındaki Burak Zulfikar da zaman buldukça Büyükelçiliğe geldiğini ve diğer gönüllülere çalışmalara katkıda bulunduğunu anlattı.

"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen depremin meydana geldiği ilk günden bu yana ABD'deki Türkiye büyükelçiliklerince 200 tonu aşkın insani yardım toplanarak Türkiye gönderildi.

DEPREM Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği Washington