Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, federasyonun projelerini değerlendirdi:

TAKİP ET

"Satranç Engel Tanımaz Projesi bütün hızıyla devam ediyor. Yeni projelerimiz de yolda" - "Türkiye'de şu an müthiş bir satranç rüzgarı esiyor"

TUNCAY YAZICI - Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, son dönemde önemli çalışmalara imza attıklarını ve yeni projelerin hazır olduğunu söyledi.

Gülkız Tulay, Ankara'da 20 Temmuz Perşembe gününe kadar devam edecek Türkiye İş Bankası Satranç Süper Ligi, altyapı çalışmaları ve yeni projelere ilişkin AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle bazı projeleri ileri dönemlere bırakmak zorunda kaldıklarını ifade eden Tulay, Cumhuriyet'in 100. yılı için planladıkları Satranç Engel Tanımaz Projesi'nin ise devam ettiğini belirterek, "Satranç Engel Tanımaz Projesi bütün hızıyla devam ediyor. Yeni projelerimiz de yolda." dedi.

Türk İşaret Dili Satranç Terimleri Sözlüğü'nü hazırlayarak bir ilki daha hayata geçirdiklerini belirten Tulay, bu yönde projeler üretmeye devam ettiklerini ve federasyonun görme engellilerle ilgili pandemi döneminde hazırladığı satranç eğitim ses kayıtlarının 7 dile çevrildiğini hatırlattı.


- Lisanslı sporcu sayısı arttı

Gülkız Tulay, satrançta federasyonun yatırımlarının ve sporcu ailelerinin desteği sonucu uluslararası turnuvalardan madalyayla döndüklerini söyledi.

"Gücümüzü altyapıdan alıyoruz." ifadesini kullanan Tulay, Türkiye'nin ilk kez 16 yaş altı olimpiyatlarında şampiyonluk aldığına dikkati çekti.

İş Bankası Satranç Sınıfları sayısının devlet okullarında 30 bine ulaştığını aktaran Tulay, satrançsız sınıfın kalmamasını istediklerini ve yeni eğitim öğretim döneminde 30 bininci satranç sınıfının açılışını yapacakları bilgisini verdi.

Lisanslı sporcu sayısı anlamında "açık ara fark yarattık" diyen Tulay, 1 milyon 200 bin lisanslı sporcu sayısını 1,5 milyona çıkarmayı hedeflediklerini de dile getirdi.

Satranç liglerinin Ankara ve Denizli'de devam ettiğini anlatan Tulay, "Liglerimizde dünya ve ülkemizin seçkin sporcuları mücadele ediyor. Türkiye'de şu an müthiş bir satranç rüzgarı esiyor." değerlendirmesinde bulundu.

Gülkız Tulay satranç Türkiye Satranç Federasyonu