"Türkiye Tek Yürek" yardım kampanyası

TAKİP ET

Türkiye Ermenileri Patrikhanesi kampanyaya 3 milyon lira bağışladı - Cumhurbaşkanlığı Koruma Dairesinde görev yapan koruma memurları, aralarında topladıkları 3 milyon 300 bin lirayı bağışlayarak kampanyaya katıldı

Kahramanmaraş merkezli depremlerin yaralarının sarılması için başlatılan "Türkiye Tek Yürek" yardım kampanyasına çeşitli kesimlerden geniş katılım oldu.

Türkiye, KKTC ve Azerbaycan'dan ulusal ve uluslararası 213 televizyon ve 562 radyonun katılımıyla yapılan "Türkiye Tek Yürek Kampanyası Ortak Yayını"na telefonla bağlanan çok sayıda kişi, bağışta bulundu.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, birlikte geçirilen bir felaket kadar insanları birbirine bağlayan hiçbir şey olmadığını vurgulayarak, "Bu felaket gönüllerimizi birlikte atar hale getirdi. Ben de 3 maaşımı bağışlıyorum." diye konuştu.

Eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bir yıllık maaşını bağışlarken Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ da birer maaşlarını bağışladıklarını açıkladı.

Ekşioğlu Vakfı Başkanı Süleyman Ekşi, vakıf olarak 2,5 milyon lira AFAD’a, 2,5 milyon lira da Kızılay'a bağışta bulunduklarını duyurdu.

Türkiye KAMU-SEN Genel Başkanı Önder Kahveci, kampanyaya 2 milyon lira bağışta bulunarak katıldı.

Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı Genel Müdürü Mehmet Kocatepe, vakıf adına 5 milyon lira bağışladıklarını kaydetti.

- DİTİB'den 1 milyon avro

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Danışma Kurulu Başkanı Dr. Muharrem Kuzey, yayına Almanya’dan katıldığını belirterek, "Buradaki hayırseverlerimiz çok kısa sürede DİTİB'e olan güvenleriyle 25 milyon avro topladı. Diyanet Vakfımızla birlikte çalışıyoruz. Bu paranın 20 milyonunu Diyanet Vakfına havale etmiş durumdayız. Bu akşam da programda 1 milyon avro bağışlamak istiyoruz." dedi.

Türkiye Ermenileri Patrikhanesi, kampanyaya 3 milyon liralık bağışla katıldı.

Dünya Ahıska Türkleri Birliği Başkanı Ziyatdin Kassanov, 1 milyon dolar ile kampanyaya destek verdiklerini açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı Koruma Dairesinde görev yapan koruma memurları, aralarında topladıkları 3 milyon 300 bin lirayı bağışladı.

Skala Medya Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Buladı, yayına bağlanarak 1,5 milyon lira bağışta bulundu.

Hüseyin Kalaycı, babası Asker Metin ve BBP'nin merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu adına 100 bin lira bağışladı.

Ahbap Derneğinin kurucusu Haluk Levent'in kampanyaya 500 bin lira bağışla katkıda bulunduğu belirtildi.

"Türkiye Tek Yürek Kampanyası Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal