Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı ödülleri sahiplerini buldu

TAKİP ET

Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV) Yönetim Kurulu Başkanı Değerhan Usluel, iklim projelerine büyük önem...

Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV) Yönetim Kurulu Başkanı Değerhan Usluel, iklim projelerine büyük önem verdiklerini belirterek, "Türkiye'de dünya tedarik zincirlerinin parçası olacak bir iklim teknolojisi sanayisi yaratma amacımız var." dedi.

Usluel, TTGV Ödülleri töreninde, Türkiye'nin dünyada iklim teknolojisi alanında lider olması misyonuyla hareket ettiklerini söyledi.

TTGV'nin öncül program çalışmalarında enerjinin öne çıktığını vurgulayan Usluel, "Türkiye enerji ihtiyacının yüzde 70'ini ithal ediyor. Eğer güneş enerjisini, yenilenebilir kaynakları, kendi kontrolümüzde olan enerjileri baz enerjisi haline çevirebilirsek, Türkiye'nin jeopolitik ve ekonomik olarak büyük bir fırsat yakalayabileceğini düşünüyoruz." diye konuştu.

TTGV ödüllerinin ilk olarak 2002'de verildiğini anımsatan Usluel, bu yıl enerji ve iklim teknolojileri alanına odaklandıklarını, törende son 5 yılda değişime öncelik etmiş, araştırmacı kuruluş, sivil toplum inisiyatifi liderlerine 4 kategoride ödül verildiğini kaydetti.

Konuşmaların ardından TTGV ödülleri sahiplerine takdim edildi.

Bu kapsamda, Dr. Akın Çakmakcı Öncü Araştırmacı Ödülü, "Yakıt Pilleri ve Yeşil Hidrojen Üretimi Konusundaki Öncü Araştırmaları ve Ticarileştirmeye Yönelik Çalışmaları" ile Koç Üniversitesi Kimya ve Biyoloji Mühendisliği Prof. Dr. Can Erkey'e verildi.

Dr. Fikret Yücel Öncü Kuruluş Ödülü, "Hidrojen ve Yakıt Pili Teknoloji Alanında Ar-Ge Odaklı Öncü Ürün Geliştirme Çalışmaları" ile LENTATEK Uzay Havacılık ve Teknoloji Anonim Şirketi adına LENTATEK Genel Müdürü Öner Tekin'e takdim edildi.

Mehmet Şuhubi Öncü Sivil İnisiyatif Ödülü'nün sahibi "Enerji Ekonomisi ve Politikaları Alanlarındaki Araştırma ve Çalışmaları" dolayısıyla SHURA Enerji Dönüşümü Merkezi adına SHURA Direktörü Alkım Bağ Güllü'ye takdim edildi.

Refik Üreyen Değişim Lideri Ödülü'nün sahibi ise "Lityum İyon Pil ve Hidrojen Üretimine Yönelik Araştırma ve Çalışmalar" ile Dr. Ahmet Altınay oldu.

Değerhan Usluel Geleneksel TTGV Ödülleri töreni Türkiye Teknoloji Geliştirme Vak