Türkiye Yüzyılı'nda Ulaştırma ve Altyapı Vizyonu Programı

TAKİP ET

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Genel Başkanı Mahmut Asmalı: - "Ulaştırma ve altyapıdaki devasa hamlelerle Cumhuriyetimizin yüzüncü yılına girmek ve Türkiye Yüzyılını karşılamak gerçekten heyecan verici"

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Mahmut Asmalı, "2002’deki aktif havalimanı sayısı 26 iken bugün 57’ye, 55 milyon olan hava yolu terminal kapasitesi 334,7 milyona ve 60 olan toplam yurt dışı uçuş noktası 342’ye ulaşmıştır. Ulaştırma ve altyapıdaki devasa hamlelerle Cumhuriyetimizin yüzüncü yılına girmek ve Türkiye Yüzyılını karşılamak gerçekten heyecan verici." dedi.

MÜSİAD Genel Merkezi'nde düzenlenen Türkiye Yüzyılında Ulaştırma ve Altyapı Vizyonu programında konuşan Asmalı, Türkiye'nin medeniyetlerin kesiştiği, kültürlerin,milletlerin buluştuğu, kadim ve modern ticaret yollarının kavşağı olduğunu belirterek, jeopolitik konumundan ötürü, ulaşımın her türünün stratejik hale geldiğini söyledi.

Son yirmi yılda icra edilen ulaştırma ve altyapı politikasının ülke ekonomisine ciddi katkı sağladığını aktaran Asmalı, şu ifadeleri kullandı:

"Eğitimden turizme, sanayiden ticarete, kültürden spora her alanda hamleler yapmanız ve kalkınmanız için uzun ince yolları kısaltmanız, kısacası insanları ve ürünleri emniyetle ulaştırmanız gerekiyor. Kara, deniz, hava ve demir yollarındaki devasa yatırımlar ekonomimizi kalkındırdığı gibi çok ciddi tasarruf yapma imkanı da sağlamıştır.

Özellikle emniyetli ve konforlu ulaşımda ciddi mesafeler aldığımız son yirmi yılda kazalar ve bu kazalara bağlı can kayıpları önemli oranda azalmıştır. Sadece havayolundaki gelinen noktayı ifade etmek bile ulaştırmada nasıl bir devrim yapıldığını görmemiz açısından yeterlidir. 2002’deki aktif havalimanı sayısı 26 iken bugün 57’ye, 55 milyon olan hava yolu terminal kapasitesi 334,7 milyona ve 60 olan toplam yurt dışı uçuş noktası 342’ye ulaşmıştır. Ulaştırma ve altyapıdaki devasa hamlelerle Cumhuriyetimizin yüzüncü yılına girmek ve Türkiye Yüzyılını karşılamak gerçekten heyecan verici."

Asmalı, merhum Şair Abdurrahim Karakoç'un “Yollar uzun, yollar ince, yol kısalır aşk gelince" dizelerini hatırlatarak, "Dağları delmek ve modern tüneller yapmak, denizin altından yollar geçirmek, boğazlara köprüler kurmak, hızlı trenlerle ülkeyi örmek; hasılı, cennet vatanımızın güzel insanlarını güvenle sevdiklerine ve işlerine ulaştırmak hiç de kolay bir iş değildir. Mevzu biraz bu topraklara ve aziz milletimize sevdalı olmak ve hizmet aşkıyla yanmak meselesidir. Mevzu inanmak, ideallere odaklanmak, hayalleri hatıraların bile ötesine geçirebilmek meselesidir." şeklinde konuştu.

MÜSİAD'ın 33 senedir aşk ile yoluna devam ettiğini dile getiren Asmalı, "Milletimizin feraset ve basiretinden güç alan ve Anadolu’nun bereket, merhamet ve cesaretiyle yoğrulan değerleri kendine rehber edinen MÜSİAD, yurt içi ve yurt dışındaki 165 şube ve irtibat noktası, 13 binin üzerinde üyesi ve 60 binden fazla firmasıyla ülkemiz ekonomisine katkıda bulunmaya devam ediyor." diye konuştu.

Mahmut Asmalı Müsiad Türkiye Yüzyılı'nda Ulaştırma ve Altyapı Vizyonu Programı