Türkmenler, Irak'ta hizipçilikten uzak bir hükümet istiyor

TAKİP ET

KERKÜK Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Hasan Turan, Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani'nin kurduğu yeni...

KERKÜK Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Hasan Turan, Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani'nin kurduğu yeni hükümetin hizipçilikten uzak bir politika izlemesini ve Türkmenlerin yeni kabinede daha iyi temsil edilmesini istedi.

Turan, ITC Siyasi Büro üyeleriyle Kerkük'te gerçekleştirdiği toplantı sonrası AA muhabirine yaptığı açıklamada, Irak'ın önemli ve üçüncü asli unsuru olan Türkmenlerin yeni kabinede hak ettikleri şekilde temsil edilmesini istediklerini aksi takdirde tüm yasal ve anayasal haklarını kullanacaklarını söyledi.

Ülkenin ve Irak halkının en çok hizmete ihtiyacı olduğunu vurgulayan Turan, mevcut hükümetin daha önceki hükümetler gibi mezhep ve hizipçiliğe dayalı bir yönetim olmasını reddettiklerini dile getirdi.

Türkmenlerin hiçbir hizipçilik projesinde erimek istemediğini kaydeden Turan, yeni kabinede daha ağırlıklı şekilde yer alarak Irak'a hizmet etmenin Türkmenlerin en büyük hedefi olduğunu vurguladı.

Turan, Türkmenlerin bu ülkede diğer milletler kadar büyük fedakarlıklarda bulunduğunu ve terör nedeniyle ağır mağduriyetler yaşadığını belirterek, şunları kaydetti:

"Irak'ı savunmada ve terörle mücadelede Türkmenler de diğer milletler kadar fedakarlıkta bulundu. Yeni kabinede hak ettikleri yerde olmak Türkmenlerin de hakkıdır."

IRAK Kerkük Türkmenler