TUSAŞ Genel Müdürü Kotil, AA'nın "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı

TAKİP ET

düzenlediği "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katılarak en beğendiği fotoğrafları seçti.Kotil, AA foto muhabirleri ve...

düzenlediği "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katılarak en beğendiği fotoğrafları seçti.

Kotil, AA foto muhabirleri ve muhabirlerinin yurt içinde ve dışında çektiği, "haber", "spor" ve "çevre-yaşam" kategorilerindeki fotoğrafları inceledi.

Spor kategorisinde Mustafa Yılmaz'ın, Bursa'da doğuştan bacakları ve sol kolunun dirseğinden aşağısı olmayan 7 yaşındaki Muhammed Ali Biçer'in, sosyal hayata katılmasını sağlayan yüzme sporunda kendisini geliştirme çabasını konu alan "Yüzücü" fotoğrafını seçen Kotil, "Gencin engellere rağmen öz güvenine, yüzündeki ifadeye oy verdim. Yüzündeki ifade 'Ben yaparım.' diyordu. Allah yardımcısı olsun. Engelli olmasının hiçbir önemi yok." dedi.

Temel Kotil, haber kategorisinde Ali Jadallah'ın İsrail’in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda başından yaralanan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden 10 yaşındaki Leyan eş-Şair için Han Yunus kentindeki cenaze törenine ilişkin "Mazlumun Ahı" isimli fotoğrafı seçti. Kotil, "Üzüntü, kızımızın yüzüne öyle nakşetmiş ki içini görüyorsun. Olan zulüm ayrı ama kardeşimizin hissiyatı çok farklı, dünyası yıkılmış. Allah rahmet etsin, Allah sabır versin. Çok derinlere bakıyor." diye konuştu.

Kotil, çevre ve yaşam kategorisinde de Aytaç Ünal'ın Rusya’nın saldırısı altındaki Ukrayna'nın başkenti Kiev'de doğum hastanesindeki hamile kadınlar ve yeni doğan bebeklerin bodrum katındaki sığınağa götürülmesini konu alan "Ölüm Kalım Anı" adlı fotoğrafa oy verdi. Temel Kotil, "Sonuçta savaşın ne kadar kötü olduğunu görüyoruz. Hamile kadınlar yatıyorlar, bebekler kucakta. Böyle bir ortamda baba olarak çocuğumu kucağıma almak istemem ama olsun, böyle de olsa güzel. Yeter ki bebek olsun, kucakta olsun." ifadelerini kullandı.

TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil Türk Havacılık ve Uzay Sanayii yılın fotoğrafları