TVF ve FIPAV hakem seminerlerinin ilki İtalya'da yapıldı

TAKİP ET

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) ve İtalya Voleybol Federasyonu (FIPAV) ortak hakem seminerinin ilki İtalya'da...

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) ve İtalya Voleybol Federasyonu (FIPAV) ortak hakem seminerinin ilki İtalya'da gerçekleştirildi.

TVF'den yapılan açıklamaya göre iki ülke federasyonları arasında geçen yıl Antalya'da imzalanan altyapı, antrenör ve hakem eğitimi konularında iş birliği anlaşması sonrası ortak ilk resmi etkinlik yapıldı.

Seminerde TVF Merkez Hakem ve Gözlemci Kurulu Başkanı ve CEV Hakem Komisyonu Üyesi Aziz Yener ile Uluslararası Voleybol Hakemi Erdal Akıncı de İtalya Merkez Hakem Kurulu Başkanı Daniele Rapisarda ve kupada görev yapacak hakemler ile ilk kez düzenlenen ortak seminerde yer aldı.

Seminer öncesinde Yener ve Akıncı'yla görüşen FIPAV Başkanı Giuseppe Manfredi ve FIVB Hakem Kurulu'nun İtalyan üyesi Francesco D’alo, İtalya'nın Türkiye'de meydana gelen deprem felaketi sebebiyle duydukları üzüntüyü dile getirerek geçmiş olsun dileklerini iletti.

Seminerde, Aziz Yener de Türkiye'deki Challenge Sistemi (GDS) uygulamaları hakkında videolarla desteklediği bir bilgilendirme yaparak, hakem seminerlerinde kullanılan eğitim materyallerini İtalyan hakemlere gösterdi. Türkiye'de oynanan maçlardaki pozisyonlar İtalyan hakemler tarafından yorumlanarak bilgi alışverişinde bulunuldu.

İki ülke federasyonları arasındaki ortak uygulamanın ikincisi Kadınlar AXA Sigorta Kupa Voley Dünya Baltacıoğlu Özel Sezonu Final Etabı'nda gerçekleştirilecek.

hakem semineri İtalya Voleybol Federasyonu Türkiye Voleybol Federasyonu VOLEYBOL