Uganda'da Ebola'dan ölenlerin arasında 8 öğrenci var

TAKİP ET

İSTANBUL Doğu Afrika ülkesi Uganda'da okullarda da yayılan Ebola salgını nedeniyle 8 öğrencinin hayatını...

İSTANBUL Doğu Afrika ülkesi Uganda'da okullarda da yayılan Ebola salgını nedeniyle 8 öğrencinin hayatını kaybettiği açıklandı.

Uganda Eğitimden Sorumlu Devlet Bakanı Joyce Kaducu, 23 öğrencide Ebola virüsüne rastlandığını, bunlardan 8'inin hayatını kaybettiğini, 5'inin sağlığına kavuştuğunu söyledi.

Virüse yakalanan çocukların yetişkinlerden daha fazla ölüm riski taşıdığını vurgulayan Kaducu, öğrencileri korumak için daha fazla dikkate ihtiyaç olduğunu belirtti.

Sağlık Bakanlığının son paylaştığı verilere göre, ülkede teyit edilmiş vaka sayısı 136, ölü sayısı ise 53. Bakanlığın takip ettiği temaslı sayısı ise yaklaşık 365.

Ülkede salgının yayılmasını önlemek için okulların 3. döneminin 25 Kasım'da sonlandırılması kararı alınmıştı. Uganda'da okulların üçüncü dönemi, normal şartlarda aralık ayının ikinci haftası kapanıyor.

Ebola virüsü, Uganda'da bu yıl ilk olarak 19 Eylül'de 24 yaşındaki bir kişide tespit edilmişti.

- Ebola virüsü

Uganda'da Ebola, 2000'li yılların başında yüzlerce kişinin, son olarak da 2012'de 17 kişinin hayatını kaybetmesine neden olmuştu.

Bir tür kanamalı ateşe yol açan Ebola, ilk kez 1976'da Sudan'ın Nzara ve Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin (KDC) Yambuku kentlerinde eş zamanlı salgınlarla ortaya çıkmıştı.

KDC'deki salgın, Ebola Nehri yakınında bir köyde başladığı için hastalığa bu nehrin ismi verilmişti.

Ebola, Aralık 2013'te Batı Afrika'da yayılmıştı. Gine, Liberya ve Sierra Leone'de 2014-2017'de görülen salgında 30 bin kişiye virüs bulaşmış, hastaların 11 binden fazlası hayatını kaybetmişti.

Ebola okul ÖĞRENCİ Uganda