Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'nin eşi Zelenska, helikopter kazasıyla ilgili üzüntüsünü dile getirdi

TAKİP ET

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'nin eşi Olena Zelenska, Kiev yakınlarında 16 kişinin hayatını kaybettiği...

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'nin eşi Olena Zelenska, Kiev yakınlarında 16 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazası nedeniyle duyduğu üzüntüyü dile getirerek "Açıkçası şu an duygularımı ifade edecek gücüm yok." dedi.

Zelenska, Dünya Ekonomik Forumu'nda (WEF) kapsamında bir basın toplantısı düzenledi.

Kiev yakınlarında aralarında Ukrayna İçişleri Bakanı Denis Monastırskiy'nin de bulunduğu, 16 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili Zelenska, "Maalesef Ukrayna için başka bir korkunç gün. Dışardan bakıldığında şu an buna alışmamız gerekiyor gibi görünebilir ancak alışamadık. Helikopter bir anaokulu yakınlarına düştü ve birkaç çocuğun ölümüne vesile oldu. Açıkçası şu an duygularımı ifade edecek gücüm yok. Soruşturma yapılacak ve kazanının sebeplerini öğreneceğiz." ifadelerini kullandı.

Monastırskiy'i şahsen çok iyi tanıdığını söyleyen Zelenska, bunun da kişisel olarak kendisini çok üzdüğünü söyledi.

- "Yıkılan tıbbi merkezleri yeniden eski haline getirmek için bazı ortaklar bulduk"

Savaş nedeniyle Ukrayna'daki insanı duruma değinen Zelenska, Rusya'nın saldırıları neticesinde insanların evleri ve hayatlarının yıkıldığını, birçok Ukraynalının zor şartlarda yaşamını sürdürdüğünü belirtti.

Zelanska, kendi adıyla kurduğu vakfın çalışmaları hakkında da bilgi verirken "Olena Zelenska Vakfı, Ukrayna'nın işgal edilmiş bölgelerindeki insanlara yardım ediyor. Bu insanlar yarı yıkılmış evlerde yaşıyor. Biz de onlara yardım için elimizden geleni yapıyoruz. Bu yardımlarımız içerisinde ısıtıcıdan gıdaya kadar her şey olabiliyor." dedi.

Rusya'nın saldırıları neticesinde sağlık merkezlerinin de vurulduğunu anımsatan Zelenska, vakıf olarak buraların restore edilmesi için de çalışmalar yürüttüğünü ifade etti. Zelenska, "Yıkılan tıbbi merkezleri yeniden eski haline getirmek için bazı ortaklar bulduk. Bu projenin bu yıl hayata geçmesini umuyoruz." dedi.

Savaş nedeniyle ülkedeki eğitim sisteminin aksadığını ve okul binalarının da zarar gördüğünü dile getiren Zelenska, vakıf olarak öğrencilere destek verdiklerini söyledi.

WEF hakkındaki görüşlerini de paylaşan Zelenska, çok sayıda iş insanı ve uluslararası organizasyon temsilcileriyle bir araya geldiklerini ve Davos'ta Ukrayna'ya yönelik büyük destek gördüklerini vurguladı. Zelenska, "WEF'te duyduğumuz net mesaj, savaş bittikten sonra ne yapacağımızı konuşmamamız gerektiği oldu. Buradaki herkes aslında bugün bir şeyler yapmamız gerektiğini anlıyor çünkü yarın çok geç olacak." dedi.


Dünya Ekonomik Forumu Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'nin eşi Olena Zelenska WEF