Ukraynalı 7 yaşındaki Anya, aylardır ailesiyle sığınakta yaşıyor:

TAKİP ET

"Ben burada, bu depoda yaşıyorum artık. Her zaman buradayım" - "Bu savaşın bitmesini istiyorum. Okula gitmek istiyorum. Arkadaşlarımın dönmesi ve onlarla beraber tekrar oyun alanında oynamak istiyorum"

DAVİT KACHKCHİSHVİLİ - Rusya-Ukrayna savaşı kapsamında en sıcak çatışmaların yaşandığı Ukrayna'nın Bahmut şehrinde ailesiyle sığınakta kalan 7 yaşındaki kız çocuğu Anya'nın yaşamı, patlama sesleri altında sürüyor.

Ukrayna'da Rusya ile Ukrayna orduları arasında 11 ayı aşkın süredir devam eden savaşta çatışmaların yoğunlaştığı Donbas bölgesindeki Bahmut şehrinde kalan insanlar, aylardır sığınaklarda yaşam mücadelesi veriyor.

Rus güçlerinin yoğun saldırılarına rağmen Ukrayna ordusunun kontrolü sürdürdüğü şehrin her noktasında patlama sesleri duyuluyor.

Tank, top, uçak, helikopter ve diğer ağır silah seslerinin sık sık duyulduğu şehirde hasar almamış bina neredeyse kalmadı.

- Patlama seslerinin kesilmediği sokakta oynayan 7 yaşındaki Anya

Savaş nedeniyle nüfusun yüzde 90'ından fazlasının tahliye edildiği şehrin sokaklarında oldukça az insan görülüyor.

Ailesiyle birlikte sığınakta aylardır yaşam mücadelesi verenlerden biri de 7 yaşındaki Anya.

Güvenlik gerekçesiyle soyadını vermek istemeyen Anya, AA muhabirine, bomba seslerinin altında sığınakta sürdürdüğü yaşamını anlattı.

Anya, artık 7 yaşında olduğu için okula gitmesi gerektiğini belirterek, "Ama okula gitmem imkansız. Okulumu bombaladılar. Uzaktan ders yapıyorum. Sığınakta ders çalışıyorum. Öbür türlü mümkün değil." dedi.

- "Ben burada, bu depoda yaşıyorum"

Aylardır sığınakta kaldıklarını aktaran Anya, "Ben burada, bu depoda yaşıyorum artık. Her zaman buradayım. Bazen dedem odun kesmek için dışarıya çıktığında ben de onunla beraber çıkıyorum. Sokakta geziyorum." diye konuştu.

Anya, "O kadar güçlü patlamalar oluyor ki sesleri sığınağa kadar ulaşıyor. Bu 5 katlı konutta sadece biz kaldık, herkes gitti." ifadesini kullandı.

Savaş nedeniyle arkadaşlarından uzak yaşadığını ve okula gidemediğini aktaran Anya, "Bu savaşın bitmesini istiyorum. Okula gitmek istiyorum. Arkadaşlarımın dönmesi ve onlarla beraber tekrar oyun alanında oynamak istiyorum." dedi.

Anya, sığınağın bir duvarına astığı resimleri göstererek boş zamanlarında resim çizmekle meşgul olduğunu dile getirdi.

Anya'nın annesi 32 yaşındaki Yulya ise Anya'nın ailenin tek çocuğunu olduğunu, çocuğunun güvenliği için sığınakta kaldıklarını kaydetti.

Yulya, yaklaşık 6 aydır sığınakta kaldıklarını ve sığınağı bir ev ortamına dönüştürdüklerini aktardı.

bahmut çocuk Rusya savaş Ukrayna