Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Sayan, META'ya Türkiye'nin beklentilerini aktardı:

TAKİP ET

"Dezenformasyona müsaade etmeyin, hassas durum ve süreçlerde sahte hesapların hızla artmasının önüne geçin"

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Facebook ve Instagram’ın çatı şirketi META'nın Afrika, Orta Doğu ve Türkiye Kamu Politikaları Başkan Yardımcısı Kojo Boakye ile bir araya geldi.

Sayan, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, META Afrika, Orta Doğu ve Türkiye Kamu Politikaları Başkan Yardımcısı Boakye'yi Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunda (BTK) ağırladıklarını bildirdi.

Facebook ve Instagram'ın çatı şirketi META ile güçlü bir işbirliği yürüttüklerini belirten Sayan, "Dezenformasyonsuz, daha temiz ve güvenli bir sosyal medya için çalışmayı sürdüreceğiz. İlk günden beri sosyal ağ şirketleri ile yaptığımız görüşmelerin ardından hızlı neticeler alıyoruz. Özellikle ülkemizde yaşanan asrın felaketinin ardından META şirketi dezenformasyonla mücadelede ciddi bir hassasiyet gösterdi. Hassasiyetleri dolayısıyla teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımızın lehine olacak işbirliğimizin artarak devam etmesi, daha temiz ve güvenilir bir sosyal ağ deneyimi için tüm sosyal ağ şirketleriyle görüşmelerimiz devam edecek." ifadelerini kullandı.

Sayan, sosyal medya platformlarının temiz kalması konusunda özellikle Avrupa'da ciddi bir hassasiyet sergilendiğini gördüklerinin altını çizerek, ayrım yapmaksızın sosyal medya şirketlerinden beklentilerini şöyle sıraladı:

"Bu hassasiyetin Türkiye ve vatandaşlar için de en üst seviyede sağlanması için gerekli tedbirlerin tamamını işbirliği içinde alın. Dezenformasyona müsaade etmeyin, hassas durum ve süreçlerde sahte hesapların hızla artmasının önüne geçin, vatandaşımızın taleplerini size hızlı ve güvenli bir şekilde ulaşabileceği Türkçe iletişim kanallarını daima açık tutun."

Meta Orta Doğu ve Türkiye Kamu Politikaları Başkan Yardımcısı Kojo Boakye Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan