Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının 2023 yılı bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda

TAKİP ET

AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman: - "Hava yolumuz dünyanın hava yolu oluyor. Kara yollarında dünyanın en büyük eserlerini ülkemiz yapıyor. Demir yollarında konfor ve hızlı trene kavuşan il sayısı her gün artıyor" - CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek: - "Korsan taksilere göz yumuyorsunuz ama İstanbul 16 milyona geldiği halde gönderdiğiniz talimatla bütün eller taksi sayısının artırılmaması için kalkıyor"

TBMM TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının 2023 yılı bütçesinin görüşmeleri sürüyor.

Bütçe üzerinde HDP Grubu adına söz alan Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, iktidara gelmeleri halinde "köprü ve otoyolları kamulaştıracaklarını; ücretsiz geçiş imkanı sunacaklarını" söyledi.

Paylan'ın, bütçe sunumunda "vizyon olmadığını" öne sürmesine, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tepki gösterdi. Bunun üzerine Paylan, "Sayın Bakan'ın Ofluluğu tuttu." karşılığını verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, yeterince elektrikli şarj istasyonu bulunmadığı için Togg ile Anadolu'yu gezemeyeceğini iddia eden Paylan, bir an önce ülkenin her yanına şarj istasyonları kurulmasını istedi.

CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek ise iktidarın, İstanbul'da korsan taksilere göz yumduğunu iddia etti.

Zeybek, "Siz bu korsan taksilere göz yumuyorsunuz ama 6 milyonluk İstanbul 16 milyona geldiği halde gönderdiğiniz talimatla bütün eller, taksi sayısının artırılmaması için kalkıyor. Taksi sorununu çözülmez hale getiriyorsunuz." diye konuştu.

- "Ekonomik imkanı elveren kullanıyor"

AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman da hava yolu, kara yolu ve demir yolunda önemli çalışmalara imza attıklarını dile getirdi.

"(Kara yolu halkın yolu) sloganı ile başlayan serüven Türkiye Yüzyılı'na girerken, hava yolumuz dünyanın hava yolu oluyor" ifadesini kullanan Karaman, "Kara yollarında dünyanın en büyük eserlerini ülkemiz yapıyor. Demir yollarında konfor ve hızlı trene kavuşan il sayısı her gün artıyor." dedi.

İYİ Parti Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz ise Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının hizmet ve eserlerinden, ekonomik imkanları elveren vatandaşların yararlandığını aktardı. AK Parti'nin 20 yıllık iktidarında çok büyük bir kaynak kullandığını belirten Yılmaz, Kamu-Özel İşbirliği projelerinin maliyetlerine işaret etti.

İstanbul Havalimanı'nın maliyetinin de ortada olduğunu vurgulayan Yılmaz, "Atatürk Havalimanı'na yazık edildi. Orası bir proje dahilinde kazıldı ve pistler darmadağın edildi. Bu, ekonomik bir suç." sözlerini sarf etti.

- "AK Parti, halkın gereksinimi neyse onu yapıyor"

AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi de Ağrı'daki bir kara yolunun görüntülerini komisyona izleterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Bu sırada bazı muhalefet milletvekillerinin laf atması üzerine Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz, "Ne güzel görüntüler, niye rahatsız oldunuz?" ifadesini kullandı.

AK Parti'li Çelebi, "Daha önce bizim bölgelerimiz dezavantajlıydı. Bu yol, devletin vergisiyle yapılmıştır. AK Parti, halkın gereksinimi neyse onu yapıyor." diye konuştu.

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek ise Türkiye'nin son dönemde ulaştırma sektöründe mega projeleri hayata geçirdiğini belirterek, "Bunlar yapılmamış olsa Türkiye bu araç yoğunluğuyla ne durumda olurdu?" sorusunu yöneltti.

"Türkiye'nin yüz akı" olarak nitelendirdiği ulaştırma projelerinde emeği geçenlere teşekkür eden Şimşek, Mersin'e yönelik bazı taleplerini aktardı.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının 2023 yılı bütçesi