Uluslararası Balkan Üniversitesi, sosyal ve kişisel gelişime de katkı sağlıyor

TAKİP ET

Uluslararası Balkan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Dursun Erdem: - "Üniversitemizde öğrencilerimizin farklı kültürlerle tanışmalarına, çeşitli etkinliklere katılmalarına ve kendilerini geliştirmelerine olanak sağlıyoruz"

Uluslararası Balkan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Dursun Erdem, üniversite olarak öğrencilerin farklı kültürlerle tanışmalarına, çeşitli etkinliklere katılmalarına ve kendilerini geliştirmelerine olanak sağladıklarını bildirdi.

Uluslararası Balkan Üniversitesi'nden yapılan açıklamaya göre, her yıl milyonlarca öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), 17-18 Haziran'da yapılacak.

Bu yıl Temel Yeterlilik Sınavı'na (TYT) 3 milyon 498 bin 18 aday, ikinci oturum olan Alan Yeterlilik Sınavı'na (AYT) 2 milyon 556 bin 350 aday, üçüncü oturum olan Yabancı Dil Testine (YDT) ise 335 bin 786 aday başvuruda bulundu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Uluslararası Balkan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Dursun Erdem, Türkiye'nin dört bir yanından gelecek olan tüm adayları, Uluslararası Balkan Üniversitesi'ne beklediklerini, üniversitede öğrencilerin aynı zamanda sosyal, kültürel ve kişisel gelişimlerine de katkı sağlamayı hedeflediklerini aktardı.

Erdem, Balkan coğrafyasın Osmanlı'nın büyük hizmetler ettiği ve derin izler bıraktığı Türk İslam toprakları olduğunu belirterek, "Bu durumu da göz önüne alarak, Kuzey Makedonya'nın başkenti Üsküp'te bulunan üniversitemizde öğrencilerimizin farklı kültürlerle tanışmalarına, çeşitli etkinliklere katılmalarına ve kendilerini geliştirmelerine olanak sağlıyoruz." ifadelerini kullandı.

- "Öğrencilerimizin gelişimlerini destekleyecek birçok faaliyet düzenliyoruz"

Erdem, YKS sınavlarının eğitim hayatına devam eden öğrenciler için son derece önemli bir yer tuttuğunu ve bu durumu bütün eğitimcilerin de bildiğini vurgulayarak, "Ülkemizin her köşesinden YKS sınavlarına girecek olan gençlerimizi ve ailelerini Makedonya'ya bekliyoruz. Uluslararası Balkan Üniversitesi olarak, öğrencilerimize sadece akademik bilgi vermekle kalmayıp, onların sosyal, kültürel ve kişisel gelişimlerine de katkı sağlamak istiyoruz. Bu nedenle, üniversitemizde öğrencilerimizin gelişimlerini destekleyecek birçok faaliyet düzenliyoruz. Öğrencilerimizin gelişimlerini önceleyecek bütün etkinliklere de destek veriyoruz." değerlendirmesini yaptı.

Üniversite olarak öğrencilerin geleceğe daha iyi hazırlanabilmesi için güçlü bir eğitim kadrosu ve modern bir eğitim altyapısıyla hizmet verdiklerini anlatan Erdem, şunları kaydetti:

"Öğrencilerimiz, bizim için çok önemli. Onların geleceğe daha iyi hazırlanabilmeleri için, güçlü bir eğitim kadrosu ve modern bir eğitim altyapısıyla hizmet vermekteyiz. Böylece, öğrencilerimiz yalnızca Türkiye'de değil, dünya genelinde rekabet edebilecek bilgi ve beceriler kazanabilecekler. Uluslararası Balkan Üniversitesi olarak, gençlerimizin üniversite hayatlarında en iyi eğitimi alabilmeleri için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ülkemizde yüzde 100 denkliği olan diplomaları ile kariyerlerine en iyi şekilde başlamaları için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz."

Üniversite olarak öğrencilere Türkiye'nin yanı sıra dünya genelinde rekabet edebilecek bilgi ve beceriler kazandırmayı hedeflediklerini belirten Erdem, YKS'ye girecek tüm öğrencileri üniversitede ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını bildirdi.

Uluslararası Balkan Üniversitesi Uluslararası Balkan Üniversitesi Rektörü Prof Dr Mehmet Dursun Erdem