Uluslararası Gazeteciler Federasyonu, Tunus'u, Uluslararası Çalışma Örgütü'ne şikayete hazırlanıyor

TAKİP ET

Uluslararası Gazeteciler Federasyonu'na göre, basın ve düşünce özgürlüğünün hedef alındığı Tunus'ta 2011 devriminde elde edilen başarılar ciddi bir biçimde tehdit ediliyor

Uluslararası Gazeteciler Federasyonu, Tunus hükümeti aleyhinde Uluslararası Çalışma Örgütü'ne şikayette bulunmayı planladığını duyurdu.

Federasyon, Tunus Gazeteciler Sendikası Başkanı Muhammed Yasin el-Celasi'nin, 18 Temmuz'da düzenlenen bir gösteriye katılmasının akabinde savcılık tarafından ifadeye çağrılmasına tepki gösterdi.

Federasyondan yapılan yazılı açıklamada, Celasi'nin adının "tehlikeli ve uydurma suçlamalar içeren" bir davada yer almasının kınandığı ifade edildi.

Celasi'nin, 18 Temmuz 2022'de anayasa referandumuna karşı düzenlenen bir gösteriye katılmasıyla ilgili olarak açılan davada, "kamu görevlisine saldırmak ve isyana teşvikle" suçlandığı aktarıldı.

Tunus'ta basın ve düşünce özgürlüğünün hedef alındığı ve 2011 devriminde elde edilen başarıların ciddi bir biçimde tehdit edildiği kaydedilen açıklamada, Tunus makamlarına, uluslararası taahhütlerini yerine getirme ve emniyet ile yargı teşkilatını, diyalog ve müzakereden başka çözüm yolu olmayan meselelerde kullanmama çağrısı yapıldı.

Tunus hükümetini, gösteri düzenleme hakkını ihlal etmekle suçlayan Federasyon, hükümet aleyhinde Uluslararası Çalışma Örgütü'ne şikayette bulunmayı planladığını kaydetti.

Celasi, 21 Şubat'ta yaptığı açıklamada, 18 Temmuz'daki gösteri sırasında "polis memurlarına saldırmak" suçlamasıyla ifade vermek üzere savcılığa çağrıldığını duyurmuştu.

gazeteciler sendikası Tunus