Uluslararası Kudüs Vakfından "Filistinlilerin Yahudileştirmeye karşı mücadelesine destek" çağrısı

TAKİP ET

Uluslararası Kudüs Vakfı, işgal altındaki Kudüs kentinde yaşayan Filistinlilerin "Yahudileştirmeye karşı mücadelesine...

Uluslararası Kudüs Vakfı, işgal altındaki Kudüs kentinde yaşayan Filistinlilerin "Yahudileştirmeye karşı mücadelesine daha fazla destek verme" çağrısında bulundu.

Lübnan merkezli Uluslararası Kudüs Vakfı, Kudüs kentiyle ilgili 2022 yılında yaşanan gelişmeleri ele alarak hazırladığı raporu başkent Beyrut'taki bir otelde düzenlediği basın toplantısıyla paylaştı.

Radikal Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlarının 2022 yılında bir önceki yıla göre yüzde 41 artış gösterdiği belirtilen raporda, 2022 yılında Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyen Yahudi yerleşimci sayısının 48 bin 238 kişi olduğu aktarıldı.

Yaklaşık 1000 Filistinlinin geçen yıl Kudüs kentine girişinin engellendiği bilgisi verilen raporda, 523 kişiye "Mescid-i Aksa'dan uzaklaştırma kararı verildiği" kaydedildi.

Rapordaki verileri paylaşan Vakfın Genel Müdürü Yasin Hammud, İsrail'in Kudüs kentinde yürüttüğü Yahudileştirme politikalarının önüne geçecek ve bu bağlamda yaşanan ihlallerin hesabını soracak her adımın desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Kudüs'ü bekleyen çok sayıda gerilimin yaşanacağına dikkati çeken Hammud, "Bunların en tehlikelisi ise ramazan ayının üçüncü haftasına denk gelen Yahudilerin Hamursuz Bayramı'nda Mescid-i Aksa'ya düzenlenebilecek saldırılardır." dedi.

Hammud, İsraillilerin kendi içinde yaşadığı anlaşmazlıkların Filistin davası için fırsat olarak kullanılabileceğine işaret ederek işgal altındaki Batı Şeria bölgesinin Kudüs ve İsrail'in iç bölgeleriyle bütünleşen aktif rolüne geri döndüğünü ifade etti.

Filistin halkının kendisine yakışan şekilde mücadelenin hakkını verdiği dile getiren Hammud, Müslüman halkların da bu mücadeleye gerekli desteği vermesi gerektiğini aktardı.

Müslüman halklara "Kudüslülerin Yahudileştirmeye karşı mücadelesine daha fazla destek" çağrısı yapan Hammud, isim vermeksizin bazı Arap ülkelerinin İsrailli yetkililerle görüşmesine de tepki gösterdi.

Filistin Kudüs Vakfı