Uluslararası Sandor Petöfi Şiir Tercüme Yarışması'nın ödülleri verildi

TAKİP ET

Macar şair Sandor Petöfi'nin doğumunun 200'üncü yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen Uluslararası Şiir Tercüme...

Macar şair Sandor Petöfi’nin doğumunun 200’üncü yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen Uluslararası Şiir Tercüme Yarışması'nın ödül töreni yapıldı.

Macaristan'ın Kiskunfelegyhaz kentinde düzenlenen etkinlikte, Macaristan Parlamentosu Başkan Yardımcısı Sandor Lezsak ve Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) Genel Sekreteri Sultan Raev konuşma yaptı.

Lakitelek Vakfı ve TÜRKSOY işbirliğiyle düzenlenen yarışmada Petőfi'nin şiirlerinin Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Türkiye, Türkmenistan ve Özbekistan'dan çevirilerinin yarıştığını söyleyen Lezsak, Türk Dünyası’ndan yüzü aşkın şairin yaklaşık beş yüz çeviri ile yarışmaya katıldığını aktardı.

Sultan Raev de 1848-49 Özgürlük Savaşlarının 175'inci yıl dönümü dolayısıyla, hayatını kaybeden Macar kahramanları saygıyla andığını söyledi.

Türk ve Macarların ortak geçmişe sahip olduğunu belirten Raev, ünlü Macar şair Sandor Petöfi Şiir Tercüme Yarışması'nın önemli olduğunu kaydetti.

Ödülü Azerbaycan'dan Ramil Ehmed ve Barış Cavid Mövsümlü, Kazakistan'dan Dauren Berikqazhyuly, Kırgızistan'dan Toluk Bek Baizak, Türkiye'den Dursun Ayan, Türkmenistan'dan Akmyrat Rejebow ve Özbekistan'dan Rustam Musurmon'un tercümelerinin kazandığı kaydedildi.


Macaristan