Uluslararası Sinema Derneğinden Altın Portakal Film Festivali'ne ilişkin açıklama

TAKİP ET

Uluslararası Sinema Derneği, bu yıl 60. kez düzenlenecek Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin seçkisindeki...

Uluslararası Sinema Derneği, bu yıl 60. kez düzenlenecek Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin seçkisindeki "Kanun Hükmü" belgeseliyle ilgili yaşanan tartışmalar üzerine yazılı açıklamada bulundu.

Açıklamada, festivalin sinema sektöründe yer alan bazı STK'lar tarafından politize uçlara kaydırıldığı belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Terör örgütlerinin provokasyonlarına ve özellikle FETÖ propagandasına açık bir hale getirildiğini üzüntüyle takip etmekteyiz. Yeni yönetmenlerin, yeni yeteneklerin ve özgün üslupların keşfedilme alanı olması beklenen film şenliklerinin terör örgütü propagandası yapılan filmlerin kalkışma alanlarına dönüştürülmesi kabul edilemez."

Açıklamada ayrıca, "Terör örgütü propagandası yapılan filmlere karşı önlem almanın 'sansür' olarak diretilmesi de başka bir garabettir. Devlet kurumlarına karşı girişilen iftiralara ve itibarsızlaştırmaya son verilerek ülkemizdeki bütün festivallerin filmlerin konuşulduğu, sinemanın yaşatıldığı şenlikler olmasını bekliyoruz." ifadelerine yer verdi.

Altın Portakal Film Festivali Kanun Hükmü Uluslararası Sinema Derneği