Umman'da 2. Rubülhali Çölü Festivali sona erdi

TAKİP ET

Umman'ın Zufar vilayeti çölünde 23 Ocak'ta başlayan "2. Rubülhali Çölü Festivali" etkinlikleri sona...

Umman'ın Zufar vilayeti çölünde 23 Ocak'ta başlayan "2. Rubülhali Çölü Festivali" etkinlikleri sona erdi.

Umman'ın güneyinde yer alan Zufar vilayeti, "Ramla Cudeyle" isimli dünyanın en büyük kumullarına sahip.

2. Rubülhali Çölü Festivali'ne de ev sahipliği yapan Ramla Cudeyle kumullarının bulunduğu Zufar kenti, tarihi ve doğal güzellikleriyle ziyaretçilerine güzel anlar yaşatıyor.

Umman Miras ve Turizm Genel Müdürlüğü de Zufar bölgesindeki turizm mevsimini yıl boyunca sürdürecek çabaları çerçevesinde geçen yıl birincisini gerçekleştirdiği Rubülhali Çölü Festivali'nin ikincisini organize etti.

Hem kış turizmini canlandırma hem bölgeye yatırım çekme etkinliklerine de ev sahipliği yapan Rubülhali Çölü Festivali'nde, 23 Ocak'tan bu yana çeşitli kum yarışları düzenlendi.

Festival kapsamındaki okçuluk müsabakalarında 600'den fazla kişi yarıştı.

Festivalin Pazarlama ve Medya Komitesi Başkanı Heysem bin Ali Tebuk, birçok turizm, eğlence ve spor etkinliğine sahne olan festivalin bugün sona erdiğini kaydetti.

Tebük, "Festival, 4x4 araçlar ve kum bisikletleri için yarışmalar, sergiler ve çeşitli sanat faaliyetlerine ev sahipliği yaptı." dedi.

Bedevi yaşamının somutlaştırıldığı, el sanatları sergisi, halk yemekleri ve geleneksel etkinliklere yer verilen "Geleneksel Vubar Köyü"nün, festival ziyaretçilerinin dikkatini çeken en önemli etkinliklerinden biri olduğuna işaret eden Tebuk, Umman Atletizm Derneği ile işbirliği içinde düzenlenen Rubülhali Çölü yarışının yanı sıra "Rubülhali Keşfet" adlı çöl turist konvoyunun organize edilmesi dahil olmak üzere önemli etkinlikler gerçekleştirildiğini kaydetti.

Umman'daki Rubülhali Festivali'nin ilki, 23 Aralık 2021 - 8 Ocak 2022 tarihleri ​​arasında Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenmişti. Etkinlikler arasında Bedevi geleneksel sanatları, tiyatro gösterileri, yarışmalar, geleneksel oyunlar da yer almıştı.

festival Umman