Ümraniye'nin 2022-2023 kültür sanat sezonu açıldı

TAKİP ET

Etkinliğe, kültür, sanat ve siyaset dünyasından çok sayıda isim katıldı

İSTANBUL Ümraniye Belediyesi 2022-2023 kültür sanat sezonunu "18. Geleneksel Hikaye, Şiir, Resim Yarışmaları" ödül töreniyle açtı.

Ümraniye Crowne Plaza Otel'deki etkinliğe, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım'ın yanı sıra kültür, sanat ve siyaset dünyasından çok sayıda isim katıldı.

Kanun sanatçısı ve bestekar Göksel Baktagir'in mini konseriyle etkinlik, hikaye ve şiir yarışmalarında dereceye girenlere ödül takdimiyle devam etti.

- "Bütün katılımcılarımızı tebrik ediyorum"

Etkinlikte konuşan Belediye Başkanı Yıldırım, kültür ve sanatın bir milletin olmazsa olmazı olduğuna dikkati çekerek, "Bizim medeniyetimizin ana temeli kültür ve sanattır. O olmadan da bir mekan ortaya çıkaramayız. Bir mimarlık olmazsa mesela bina yapamazsınız. Kültür sanatı himaye ederek ancak şehirlerimizi kurabiliriz." dedi.

Gençlere Türkçenin öneminin öğretilmesi gerektiğine vurgu yapan Yıldırım, bilgisayar kullanımıyla beraber dilin doğru kullanımına yeterli önemin gösterilmediğini söyledi.

İsmet Yıldırım, Ümraniye'nin genç nüfus anlamında yoğun bir ilçe olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"Ümraniye'de 120 bin gencimiz var. Bir medeniyeti inşa etmek için kültür sanat etkinliklerinde ısrarcı olmalıyız. Kültür ve sanat bir yerde yoksa o zaman sizin devletiniz tartışılır hale gelir. Bugün burada 18'incisini geride bıraktığımız yarışmalarımız bizim için çok önemli. Hikaye, şiir ve resim alanında sanatçılarımızın eserlerini alanında üstat jürimiz değerlendirdi. Bütün katılımcılarımızı tebrik ediyorum."

Şiir yarışmasında birincilik ödülünü Ümit Berdar Doğan, ikincilik ödülünü Talat Ülker, üçüncülük ödülünü Cemil Mor alırken, hikaye yarışmasında ise birincilik ödülü Hatice Meraklı'ya, ikincilik ödülü Hasan Kurt'a, üçüncülük ödülü de Atilla Çolak'a takdim edildi.

Vaqif Zeyidguliyev resim yarışmasının birincisi olurken, Fatma Kılıç ikincilik, Dilber İldanlı ise üçüncülük ödülünün sahibi oldu.

18. Geleneksel Hikaye kültür sanat sezonu Resim Yarışmaları şiir Ümraniye Belediyesi