Umutsuz kadınlar internette "koca" peşinde

TAKİP ET

Evlenmek isteyenler için görücü usulünün yerini önce hamamlardan televizyonlara kaptıran "Evlilik" televizyondan sonra internete yenik düştü! Umutsuz kadınlar internette 'koca' peşinde.

İnternet koca bir derya. Bu deryada kaybolmamak mümkün değil. Kimileri çaresizlikten, kimileri dolandırmak için kimileri de gerçekten internette eş arıyor!

Değişik yaş grupları ve mesleklerden hatta mesleksiz kadınlar koca avında

Türkiye’de değişik uygulamalar üzerinden koca avına çıkan kadınlar arasında öyle bir grup var ki son zamanlarda “evlilik dolandırıcılığı”nın geldiği boyutu gösteriyor. Sosyal medya üzerinden aradıklarını bulamayan kadınlar diğer sözde evlilik siteleri üzerinden koca avına çıkıyor!


Son zamanlarda sayıları hızla artan bu sitelerin üye sayıları da gün geçtikçe artmaya devam ediyor.  Kimi kadınlar yapmış olduğu dini paylaşımlar ile farklı bir kitleyi ağlarına düşürmeye çalışırken kimi zaman paylaşımlarında dikkat çekebilmek adına her şeyi  yapma konusunda da geri kalmıyorlar.


Akıllara zarar bu davranış biçimlerini sadece eğitimsiz insanlar yapmıyor! Dikkat çekebilmek için sıfatlar oldukça önemli.


Değişik yaş gruplarından kadınlar kendilerini Akademisyen, Doktor, Kamu Personeli, Ev Hanımı, Sağlık Sektörü, Kuaför gibi sıfatlar ile dolandırabileceklerin avların peşine düşüyor.

Gerçekten kendilerine eş arayanlar yok mu?

Araştırmalarımız sonucu kendileri için eş arayan kadınlara da rastladık. Evet gerçekten eş arayanlar var! Ancak bunun için internet doğru ortam mı orası tartışılır. Ancak kendilerine gerçekten eş arayanların hem eğitim seviyesi düşük hem de işin içinde çaresizlik var! Bu tür sitelerden eş arayanlar “UFO görmüş masum köylü” olarak adlandırılıyor. Bu karanlıkta göz kırpmakla aynı şey!

Görücü usulünün yerini internet aldı

Eskiden kaynanaların hamamda kız bakma, oğullarına eş arama döneminin bittiğinin göstergesi internet. Görücü usulünün yerini şimdi internet almış durumda. Bu durum insan ilişkilerini olumsuz etkilerken gelecekte ne olacağı ise merak konusu.
 

umutsuz ev kadınları i̇nternette koca peşinde koca avına çıkan kadınlar evlilik dolandırıcıları