UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Kızılcahamam'da toplandı

TAKİP ET

ANKARA UNESCO Türkiye Milli Komisyonunun altıncı büyük buluşması, Kızılcahamam'da başladı.Kızılcahamam Belediye...

ANKARA UNESCO Türkiye Milli Komisyonunun altıncı büyük buluşması, Kızılcahamam'da başladı.

Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar, ilçedeki bir otelde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, özellikle 2. Dünya Savaşı'nın ardından yeni dünyayı kültür, eğitim ve bilim ile inşa etmeyi amaçlayan UNESCO'nun Birleşmiş Milletler çatısı altında yürüttüğü çalışmaların, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın " Dünya 5'ten büyüktür" sözünün ispatı niteliğinde olduğunu söyledi.

Dünyanın kendine ait bir kültürü, dili, dini ve yaşayış biçimi bulunduğunu, bu zenginliğe sahip çıkarak sürdürülebilirliğini sağlamanın önem taşıdığını belirten Acar, "Sağlıktan kongreye, inançtan tarihe, turizmin pek çok alanına ev sahipliği yapan ilçemizde ise kökleri milyonlarca yıl önceye dayanan jeosit alanlarımızla yüzlerce yıllık tarihi olan kültür varlıklarımızın UNESCO tarafından değerlendirilmeye alınması, bu kadim topraklar için çok önemlidir." dedi.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Petek Aşkar, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, AK Parti Eskişehir Milletvekili ve Türk Dünyası Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Nabi Avcı, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanı Öcal Oğuz, Kızılcahamam Kaymakamı Can Aksoy ile diğer ilgililerin katıldığı toplantı, yarın sona erecek.


Ankara KIZILCAHAMAM UNESCO Türkiye Milli Komisyonu