Üniversite öğrencilerinin burs ve kredi miktarı bin 250 TL oldu

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı başkanlığındaki Kabine toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, üniversite öğrencilerinin kredi ve burs miktarlarının lisansta 1250, yüksek lisansta 2500, doktorada 3750 liraya yükseltildiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı sona erdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, üniversite öğrencilerinin kredi ve burs miktarlarının lisansta 1250, yüksek lisansta 2500, doktorada 3750 liraya yükseltildiğini açıkladı.

aşarı teşvik programı ile devlet okullarında okuyan ve dereceye giren ilk ve ortaöğretim öğrencilerimize net asgari ücretin yüzde 60'ına kadar başarı desteği vereceğiz. 

YÖK'ün belirlediği dünyada ilk 500 üniversiteye girme hakkını kazanan öğrencilerimize devletlerinin yanında olduğunu hissettirecek başarı desteklerini sağlayacağız.

KYK BURS VE KREDİLERİ 1250 TL OLDU  

Üniversite öğrencilerinin kredi burs miktarını 850 TL'den 1250 TL'ye çıkarıyoruz. Yüksek lisansta 1700, doktorada 2500 liraya yükseltmiştik.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantı yaklaşık 3 saat sürdü.

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu haberi sosyal medya sayfasında ' Gençlerimize Müjde! Cumhurbaşkanımız, GSB Burs ve Öğrenim Kredisi artışını açıkladı. Hayırlı, uğurlu olsun.' sözleriyle paylaştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Cumhurbaşkanlığı Kabinesi kredi KYK burs kredi ve burs 2023 burs lisans burs doktora burs öğrenci KYK BURS VE KREDİ