Üniversiteler açılıyor mu? YÖK'ten yüz yüze eğitime dair açıklama!

TAKİP ET

Üniversitelerde uygulamalı eğitim yüz yüze, teorik eğitimler ise çevrim içi yapılacak

YÖK, uygulamalı eğitimin gruplar halinde yüz yüze, teorik eğitimlerin ise asgari yeterlikler dikkate alınarak çevrim içi yapılmasına karar verdi.

YÖK Başkanı Yekta Saraç, "Küresel salgın sürecinin, YÖK’ün “esnek yönetim, güçlü koordinasyon ve yetki paylaşımı” anlayışı ve üniversitelerimizin kendilerine özgü şartlarının ve Bakanlığın tedbir ve tavsiyelerinin dikkate alınmasıyla aşılacağına inanıyoruz" açıklamasını da yaptı.

YÖK, salgın endişesi veya barınma nedeniyle eğitime devam etmek istemeyen öğrencilerin "kayıt dondurma" hakkından yararlandırılmasını kararlaştırdı.

Üniversitelerde yüz yüze eğitime ilişkin ayrıntılı açıklamayı YÖK Başkanı Yekta Saraç, sosyal medya hesabından yaptı.

Saraç, Sağlık Bakanlığı'nın tavsiyeleri doğrultusunda uygulamalı eğitimin gruplar halinde yüz yüze, teorik eğitimlerin ise asgari yeterlikler dikkate alınarak çevrim içi yapılmasına karar verildiğini duyurdu. 

Yükseköğretim Yürütme Kurulu’nun bugünkü toplantısı sonrası alınan kararlar şöyle:

Uygulamalı eğitim “azami dikkatin gösterilmesi ve sıkı tedbirlerin alınması” şartıyla öğrenciler seyreltilerek, gruplara ayrılarak yüzyüze yapılabilecek.

Teorik eğitimler ise Sağlık Bakanlığı'nın görüşleri doğrultusunda mümkün olduğunca çevrim içi yapılabilecek.

yüz yüze eğitim üniversitelerde yüz yüze eğitim yök üniversiteler açılıyor mu? eğitim son dakika son dakika haberleri gündem haber son dakika haber gündem haberleri türkiye haberler kayıt dondurma