Ürdün Büyükelçisi, İsrail'in gözaltına aldığı Ürdünlü milletvekilini ziyaret etti

TAKİP ET

Gözaltındaki Ürdünlü milletvekili İmad el-Advan, sağlık durumunun iyi olduğunu ve fiziksel veya psikolojik herhangi bir kötü muameleye maruz kalmadığını söyledi

Ürdün'ün Tel Aviv Büyükelçisi Gassan el-Mecali, İsrail'in "kaçakçılık" suçlamasıyla gözaltına aldığı Ürdünlü milletvekili İmad el-Advan'ı ziyaret etti.

Ürdün Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükelçi Mecali, Advan ile gözaltı koşullarını ve soruşturma prosedürlerini ayrıntılı olarak ele aldı.

Mecali, Advan'ın gözaltı koşulları hakkında "hukuk ve insan haklarına saygı gösterildiğini" ifade etti.

Ürdünlü milletvekili de Mecali'ye "sağlık durumunun iyi olduğunu, fiziksel veya psikolojik herhangi bir kötü muameleye maruz kalmadığını ve ailesinin endişe etmemesini" söyledi.

Dışişleri Bakanlığının açıklamasında, Büyükelçi Mecali ile Advan'ın görüşmesinin bakanlığın ilgili makamlarla koordineli olarak yürüttüğü yoğun çabalar çerçevesinde gerçekleştiği kaydedildi.

- İsrail, Ürdünlü vekili "kaçakçılık" suçlamasıyla gözaltına almıştı

Ürdünlü milletvekili İmad el-Advan, 23 Nisan'da Ürdün ile Batı Şeria arasındaki Kral Hüseyin Köprüsü'nden aracıyla geçiş yaptığı sırada İsrail güçlerince gözaltına alınmıştı.

Ürdün medyası, Tel Aviv yönetiminin, Advan'ı "kaçakçılık amacıyla altın ve silah bulundurmak" suçlamasıyla gözaltına aldığını duyurmuştu.

Ürdün Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sinan el-Mecali de İsrail'in "silah kaçakçılığı" suçlamasıyla gözaltına aldığı milletvekili Advan'ın dosyasını yakından takip ettiklerini belirtmişti.

İsrail basını, Ürdünlü milletvekili Advan'ın gözaltına alınmasının iki ülke arasında gerilime neden olduğunu ve Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi'nin İsrailli mevkidaşı Eli Cohen ile telefonda görüşmeyi reddettiğini yazmıştı.

İmad el-Advan israil Ürdün