Ürdün'den İsrail güçlerinin Nablus baskınının ardından "gerilimi durdurma" çağrısı

TAKİP ET

Ürdün Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sinan el-Mecali, İsrail ile Filistin arasındaki gerilimi sonlandırmak için taraflarla yoğun görüşmeler yürüttüklerini söyledi

Ürdün, İsrail güçlerinin işgal altındaki Batı Şeria'nın Nablus şehrine düzenlediği, 10 Filistinlinin hayatını kaybettiği, 102 kişinin yaralandığı baskının ardından "gerilimi durdurma" çağrısında bulundu.

Ürdün Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sinan el-Mecali yaptığı yazılı açıklamada, Ürdün'ün "İsrail'in işgal altındaki Filistin şehirlerine yönelik devam eden saldırılarını ve bugün Nablus'a düzenlediği saldırıyı kınadığını" belirtti.

Mecali, "Olayların daha kötüye gitmemesi, gerilime neden olan faktörlerin ortadan kaldırılması ve saldırıların durdurulması için bir an evvel harekete geçilmesi gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Ürdün'ün, gerilimi sonlandırmak için taraflarla yoğun görüşmeler yürüttüğü bilgisini veren Mecali, gerginliğin tırmanmasının "tüm tarafları olumsuz etkileyeceği" konusunda uyardı.

İsrail askerlerinin Nablus'a düzenlediği baskında 10 Filistinli hayatını kaybederken, 102 kişi yaralandı. İsrail güçlerinin bölgedeki baskını ve Filistinlilere müdahalesiyle başlayan olaylar devam ediyor.

Filistin israil Nablus Ürdün