Ürdün Dışişleri Bakanı Safedi, Avrupalı heyetlerle Gazze'yi görüştü

TAKİP ET

Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi, Avrupalı iki heyetle, İsrail'in 7 aydır Gazze'de devam eden...

Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi, Avrupalı iki heyetle, İsrail'in 7 aydır Gazze'de devam eden saldırılarının sonlandırılması için yürütülen çalışmaları değerlendirdi.

Ürdün Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Safedi, başkent Amman'da Fransa Senatosu ile Alman Konrad Adenauer Vakfı'ndan bir heyetle bir araya geldi.

Safedi, söz konusu heyetlerle yaptığı görüşmelerde Gazze'ye yönelik saldırıların durdurulmasına yönelik çalışmalar, saldırıların devam etmesinin doğuracağı sonuçlar ve bölgenin istikrarı üzerinde oluşturduğu tehlikeyi ele aldı.

Görüşmede, saldırıların biran evvel durması ve insani felaketin sona ermesi gerektiğini belirten Safedi, uluslararası toplumun, savaşı durdurma ve uluslararası hukuk ile uluslararası insancıl hukuku uygulama konusundaki başarısızlığının Batılı ülkelerin bölgedeki imajını olumsuz etkilediğini aktardı.

Safedi, İsrail'in Gazze'ye yeterli yardımın ulaştırılması ve başta Birleşmiş Milletler Filistinlilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) olmak üzere Birleşmiş Milletler kuruluşlarının çalışmalarını engellenmesi nedeniyle Gazze Şeridi'nin karşı karşıya olduğu insani krizin derinleştiğini dile getirdi.

Savaşın yayılmasının "gerçek" bir risk olduğunu belirten Safedi, İsrail'in Batı Şeria'daki saldırıları ile barışın tesisini baltalayan yasa dışı uygulamalarının ve Yahudi yerleşimcilerin masum sivillere saldırılarının bu riski artırdığını dile getirdi.

Ürdün Dışişleri Bakanı, bölge ülkeleri ve halkları için güvenlik ve istikrarı sağlamanın yolunun, işgalin sona ermesi ve Filistin halkının özgür olma ve 1967 sınırlarında başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız bir devlet kurma hakkını elde etmesinden geçtiğini vurguladı.



Eymen es-Safedi gazze israil Ürdün