Ürdün ile Bahreyn arasında 7 anlaşma ve mutabakat zaptı imzalandı

TAKİP ET

Bahreyn'in başkenti Manama'da iki ülke arasında "5. Dönem Ortak Yüksek Komite Toplantısı" düzenlendi

Ürdün ile Bahreyn arasında özel sektör, eğitim ve sağlık başta olmak üzere çeşitli alanlarda 7 anlaşma ve mutabakat zaptı imzalandı.

Ürdün resmi ajansı PETRA'nın haberine göre, Bahreyn'in başkenti Manama'da iki ülke arasında "5. Dönem Ortak Yüksek Komite Toplantısı" düzenlendi. Toplantıya Bahreyn Veliaht Prensi Selman bin Hamed Al Halife ile Ürdün Başbakanı Bişr el-Hasavne başkanlık etti.

Toplantıda, iki ülkenin başta Filistin davası olmak üzere Arap dünyasını ve bölgeyi ilgilendiren çeşitli konularda görüşlerinin örtüştüğü ve bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasına yönelik adil, kapsamlı çözümü desteklediği bildirildi.

İki ülke arasında "Ürdün-Bahreyn özel sektörü, iş ve mesleki eğitim, sağlık, 2023-2025 yılları için gençlik alanında işbirliğine yönelik yürütme programı, eğitim alanında işbirliği için yürütme programı, bilgi üzerinde egemenlik hakkı verilmesi ve Ürdün'ün Bahreyn'deki Uluslararası Deniz Hava Kargo Hizmetleri Merkezi'ne ortak olduğunun duyurulması" konularında 7 anlaşma ve mutabakat zaptı imzalandı.

Toplantı sonunda ekonomi, ticaret ve yatırım alanınki işbirliğinin genişletilmesi ve iki ülke arasındaki ticaret hacminin artırılmasında özel sektörün desteklenmesi yönünde ortak bir bildiri yayınlandı.

Filistin'de iki devletli çözüm temelinde Filistin halkının tüm meşru haklarını karşılayan adil bir çözümün vurgulandığı bildiride, işgal altındaki Doğu Kudüs'te mevcut tarihi ve hukuki statüyü değiştiren her türlü uygulamanın kesin olarak reddedildiği belirtildi.

Bildiride ayrıca bölgedeki tüm ülkeler arasında dostane ve dengeli ilişkiler kurmanın, devletlerin egemenliğine saygı duymanın ve iç işlerine karışmamanın önemine işaret edildi.

- Ürdün Kralı 2. Abdullah'tan Bahreyn Kralı Al Halife'ye mesaj

Öte yandan Ürdün Kralı 2. Abdullah, Başbakan Hasavne aracılığıyla Bahreyn Kralı Hamed bin İsa Al Halife'ye bir mesaj gönderdi.

Kral 2. Abdullah, mesajında, Bahreyn ile çeşitli konularda ortak tutum ve koordinasyon bulunduğunu ifade etti.

İkili ilişkileri ortak çıkarlara hizmet edecek şekilde en iyi düzeyde geliştirmeyi önemsediğini kaydeden Kral 2. Abdullah, Ürdün ile Bahreyn arasındaki köklü kardeşlik ilişkilerine işaret etti.

Ürdün Başbakanı Hasavne, bir dizi temaslarda bulunmak üzere dün Bahreyn'e gitmişti.

anlaşma Bahreyn mutabakat zaptı Ürdün Ürdün Başbakanı Bişr el-Hasavne