Ürdün ve Bahreyn kralları uluslararası ve bölgesel gelişmeleri görüştü

TAKİP ET

Ürdün Kralı 2. Abdullah, Bahreyn Kralı Hamed bin İsa Al Halife ile ikili ilişkileri, uluslararası ve bölgesel son...

Ürdün Kralı 2. Abdullah, Bahreyn Kralı Hamed bin İsa Al Halife ile ikili ilişkileri, uluslararası ve bölgesel son gelişmeleri görüştü.

Ürdün Kraliyet Divanı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Kral Abdullah, Bahreyn'e düzenlediği resmi ziyaret kapsamında Bahreyn Kralı Al Halife ile Sahir Sarayı'nda bir araya geldi.

İkili, "ülkelerinin çıkarlarına ve Arap meselelerine hizmet edecek şekilde, tüm alanlarda işbirliğini geliştirme ve ortak önemi haiz çeşitli konularda koordinasyon ve istişareyi sürdürme" konularında kararlı olduklarını belirtti.

Ürdün Kralı Abdullah ve Bahreyn Kralı Al Halife görüşmede, bölgedeki krizlere siyasi çözüm bulma çabalarına desteklerini teyit ederek bölgedeki gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Bahreyn Kralı Al Halife, Ürdün'ün "Arap aleminin çıkarlarını, Filistin davası ve ortak Arap eylemi başta olmak üzere Arap ülkelerinin meselelerini savunmada oynadığı rolden övgüyle söz etti.

Ürdün Kralı 2. Abdullah, Sahir Hava Üssü'nde Bahreyn Kralı Hamed bin İsa Al Halife tarafından karşılanmıştı. Kral Abdullah'ın Bahreyn ziyaretinin kaç gün süreceği açıklanmadı.

Bahreyn Ürdün