Ürdün ve Katar Dışişleri Bakanları, bölgesel meseleleri ve ikili ilişkileri görüştü

TAKİP ET

Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi ile...

Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi ile bölgesel meseleleri ve ikili ilişkileri değerlendirdi.

Ürdün Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, resmi temaslarda bulunmak üzere Katar'ın başkenti Doha'da bulunan Safedi, Al Sani ile bir araya geldi.

Görüşmede, iki ülke arasındaki stratejik ilişkiler ile bunları geliştirmenin yolları ele alındı ve yatırım alanlarında artan ikili işbirliği değerlendirildi.

Katar Başbakanı Al Sani, görüşmede, ülkesinin, başta yatırım olmak üzere farklı alanlarda Ürdün'le ilişkileri geliştirme konusunda istekli olduğunu vurguladı.

Görüşmede, başta Filistin meselesi olmak üzere bölgesel meseleler de masaya yatırıldı. Taraflar, Filistin halkının meşru haklarını elde etmesinin, kapsamlı ve adil barışın gerçekleşmesinin tek yolu olduğunu belirtti.

Safedi bu bağlamda, İsrail'in, iki devletli çözümü baltalayan uygulamalarının durması için Ürdün olarak diğer ülkelerle yürüttükleri koordinasyona ilişkin Al Sani'ye bilgi verdi.

Görüşmede ayrıca, Suriye krizinin çözümü için yürütülen çalışmalar da ele alındı.


Katar Ürdün