Usta yönetmen Jim Sheridan, İstanbul'da sinemaseverlerle buluşacak

TAKİP ET

İSTANBUL Esenler Belediyesi tarafından bu yıl 11-15 Kasım'da üçüncü kez düzenlenen "Esenler Film Günleri", ödüllü...

İSTANBUL Esenler Belediyesi tarafından bu yıl 11-15 Kasım'da üçüncü kez düzenlenen "Esenler Film Günleri", ödüllü yönetmen Jim Sheridan'ı ağırlayacak.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, "My Left Foot" filmiyle 2 Oscar ödülü alan ve 6 kez Oscar adayı olarak gösterilen, "Altın Ayı" ödüllü yönetmen Sheridan'a program kapsamında Onur Ödülü takdim edilecek.

3. Esenler Film Günleri'nde 12 Kasım'da Dr. Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi'nde yapılacak "Yeni Bir Ülkeden/ In America" filminin özel gösteriminin ardından Jim Sheridan ile soru-cevap etkinliği gerçekleştirilecek.

Usta yönetmen, aynı zamanda 14 Kasım saat 19.00'da Atlas 1948 Sineması'nda masterclass verecek ve katılımcılara sinemaya dair deneyimlerini paylaşacak.

Jim Sheridan, 1989'da "My Left Foot" (Sol Ayağım) isimli ilk uzun metrajlı filmiyle 2 dalda Oscar alırken, geniş bir seyirci kitlesine de ulaştı. Ülkesinde yaşanan sorunlara dram ve eğlence öğelerini de ekleyerek, sinemada unutulmaz izler bırakan yönetmen, "Altın Ayı" ödülüne layık görülen "In the Name of The Father" filmiyle de kariyerindeki başarılara devam etti.

Usta sinemacı, "The Boxer" ile film endüstrisi için büyük öneme sahip olan Altın Küre Ödülleri'ne 3 dalda aday gösterilirken, pek çok festivalden de ödülle döndü.

Ağabeyi Frankie Sheridan'a adadığı "In America" filmiyle de 3 dalda Oscar Ödülleri'ne aday olan ve bu filmiyle toplam 16 ödül kazanan Sheridan'ın filmografisinde ayrıca "The Field", 2005 yılında rap şarkıcısı 50 Cent'in hayatının anlatıldığı ve başrolde 50 Cent'in kendisinin oynadığı "Get Rich or Die Tryin" filmi de yer alıyor.

3. Esenler Film Günleri ile ilgili detaylı bilgilere "www.esenlerfilmgunleri.com" adresinden ulaşılabilir.


Esenler Film Günleri Jim Sheridan