Vakıflardan Ayvalık Vakıf Zeytinlikleri Döner Sermaye İşletmesi ile ilgili açıklama:

TAKİP ET

"İşletmenin faaliyetlerine son verilmiş olması zeytin arazilerinin sahipsiz kalacağı ve ranta açılacağı anlamına gelmemektedir"

Vakıflar Genel Müdürlüğünden, Ayvalık Vakıf Zeytinlikleri Döner Sermaye İşletmesinin faaliyetlerine son verilmiş olmasının zeytin arazilerinin sahipsiz kalacağı ve ranta açılacağı anlamına gelmediği bildirildi.

Genel Müdürlükten yapılan açıklamada, işletmenin Ayvalık, Burhaniye, Havran, Küçükkuyu, Altınoluk, Edremit ilçelerini içine alan ve Edremit Körfez Bölgesi olarak bilinen hat üzerinde olduğu anımsatıldı.

Müdürlük mülkiyetindeki zeytinliklerin, 2004'ten bu zamana Balıkesir Vakıflar Bölge Müdürlüğünce uzun süreli kiralama yöntemiyle serbest bir şekilde kiraya verilmeye başlandığı aktarılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"İşletmenin faaliyetlerine son verilmiş olması zeytin arazilerinin sahipsiz kalacağı ve ranta açılacağı anlamına gelmemektedir. Bahse konu olan zeytinlikler Genel Müdürlüğümüz mülkiyetinde olup Balıkesir Vakıflar Bölge Müdürlüğü kontrolündedir. Zeytin arazileri serbest olarak kiradadır ve kontrolü Balıkesir Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından rutin aralıklarla yapılmaktadır."

Açıklamada, halihazırda görev yapan personelin de bölge müdürlüklerine aktarılacağı ve herhangi bir mağduriyete sebebiyet verilmeyeceği vurgulandı.

Vakıflar Genel Müdürlüğü zeytinlik