Vatikan, Orta Doğu'daki gelişmelerden endişeli

TAKİP ET

Vatikan Devlet Sekreteri (Başbakan) Kardinal Pietro Parolin, Orta Doğu'daki son gelişmeleri büyük endişeyle takip...

Vatikan Devlet Sekreteri (Başbakan) Kardinal Pietro Parolin, Orta Doğu'daki son gelişmeleri büyük endişeyle takip ettiklerini belirtti.

Vatikan'ın resmi yayın organı Vatican News'ta yer alan habere göre, İtalyan Senatosu'nda bir etkinliğe katılan Kardinal Parolin, burada Orta Doğu'daki gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kardinal Parolin, Gazze'de şiddetin tırmanmasını, Kızıldeniz'de Husilerin saldırılarını ve İran'ın Irak'a yönelik füze saldırısı gibi Orta Doğu'daki son gelişmeleri "büyük endişeyle" takip ettiklerini söyledi.

Bölgede artan tansiyona işaret eden Kardinal Parolin, "Önlem alınmazsa, tam olarak kaçınmak istediğimiz şey olan; bir genişleme, bir yükselme olabilir. Tehlike orada. Hırslar çok yüksek, durum hassas. Genel bir çatışma çıkmaması için herkesin tepkilerini kontrol etmeye çalışmasını sağlamalıyız." dedi.

Kardinal Parolin ayrıca gazetecilere yaptığı açıklamada, İsrail-Filistin meselesinde Vatikan olarak iki halk ve iki devlet temelindeki çözümden yana olduklarını ve diyaloğu teşvik etmenin bir yolunu bulmak gerektiğini kaydetti.

Filistin Orta Doğu Vatikan Vatikan Devlet Sekreteri (Başbakan) Kardinal Pietro Parolin