Vietnam'da yaklaşan Kajiki Tayfunu nedeniyle şiddetli yağış ve sellere karşı uyarı yapıldı

TAKİP ET

Ankara - Çin'in ardından Vietnam'da yaklaşan Kajiki Tayfunu nedeniyle şiddetli yağış, sel ve toprak kayması riskine karşı uyarı yapıldı.

Ankara Haberleri - Çin'in ardından Vietnam'da yaklaşan Kajiki Tayfunu nedeniyle şiddetli yağış, sel ve toprak kayması riskine karşı uyarı yapıldı.

Çin'in güneyindeki Haynan Adası'nda yaklaşan Kajiki Tayfunu nedeniyle verilen 4. seviye alarmın ardından Vietnam da teyakkuza geçti.

Vietnam News'ün haberine göre, Vietnam Ulusal Hidrometeorolojik Tahmin Merkezinden yapılan açıklamada, yaklaşan Kajiki Tayfunu nedeniyle bazı bölgelerde şiddetli yağış, sel ve toprak kaymalarına karşı uyarı yapıldı.

Bazı nehirlerde yükselen su seviyesi nedeniyle sel riskine karşı 2 ve 3. seviye alarm verildi.

Savunma Bakanlığı, tayfunun etkileriyle mücadele kapsamında yaklaşık 350 bin kolluk kuvveti ve 8 bin 200 askeri araç görevlendirdi.

Çin'in güneyindeki Haynan Adası'nda, dün yaklaşan Kajiki Tayfunu nedeniyle 4. seviye acil durum ilan edilmişti.

Kajiki Tayfunu, bu yıl Pasifik Okyanusu'nda oluşan 13. tayfun olarak kayıtlara geçti.

Kajiki Tayfunu sel uyarı Vietnam YAĞIŞ