VİOP'ta endeks kontratı güne yatay başladı

TAKİP ET

Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) nisan vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat, güne...

Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) nisan vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat, güne yatay seyirle 5.888,50 puandan başladı.

Nisan vadeli endeks kontratı, açılış seansında önceki normal seans kapanışının hemen üzerinde üzerinde, 5.888,50 seviyesinden işlem gördü.

Dün satış ağırlıklı bir seyir izleyen endeks kontratı, normal seansı önceki kapanışının yüzde 2,1 altında 5.888,00 puandan tamamladı. Endeks kontratı akşam seansında ise yatay seyretti.

Analistler, küresel pay piyasalarında, resesyon riskinin azaldığına işaret eden veriler ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) yaz aylarında faiz artırımlarını durdurabileceği beklentileri ile pozitif bir seyir izlendiğini ifade etti.

Yurt içinde bugün şubat ayı enflasyon verilerinin yatırımcıların odağında bulunduğunu kaydeden analistler, dünya genelinde ise hizmet sektörü Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) başta olmak üzere yoğun makroekonomik veri takviminin yakından takip edileceğini bildirdi.

Analistler, teknik açıdan endeks kontratında 5.850 ve 5.800 seviyelerinin destek, 5.950 ve 6.000 puanın direnç konumunda olduğunu söyledi.

AA Finans'ın anketine katılan ekonomistler, şubat ayında Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) aylık yüzde 3,52 artmasını beklerken, bu paralelde yıllık enflasyonun yüzde 55,74'e gerileyeceği hesaplanıyor.

Piyasalar VİOP