Viyana Yunus Emre Enstitüsü'nde "Buğday Tanesi" filmi gösterildi

TAKİP ET

Avusturya'nın başkenti Viyana'daki Yunus Emre Enstitüsü'nde (YEE) "Buğday Tanesi" filmi sanatseverlerle buluştu.Filmde...

Avusturya’nın başkenti Viyana’daki Yunus Emre Enstitüsü’nde (YEE) "Buğday Tanesi" filmi sanatseverlerle buluştu.

Filmde yaşam hikayesi anlatılan AK Parti 27. Dönem İstanbul Milletvekili Serdar Bayram, Türkiye’nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun ve çok sayıda davetli gösterime katıldı.

Viyana YEE Müdürü Ayşe Yorulmaz, açılış konuşmasında, Bayram’ın hayatını, mücadelesini ve engelli bireyler için yaptıklarını bu film sayesinde bir kez daha öğrenme imkanı bulacaklarını dile getirdi.

Yorulmaz, "Bu program sayesinde sayıları ülkemizde hatta tüm dünyada milyonları bulan engelli kardeşlerimizin hayatlarına bir nebze olsun dikkati çekmiş olacağız." diye konuştu.

- "Viyana’da tarihi bir etkinlik"

Türkiye’nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun da "Viyana’da tarihi bir etkinliğe şahit olunduğunu" belirterek, alışılmışın dışında, çok daha önce yapılması gereken bir etkinliğin hayata geçirildiğini söyledi.

Ceyhun, Bayram’ın engelli bireylere yönelik yaptığı çalışmaların her türlü övgünün üzerinde olduğunu ifade ederek, "Ülkemizde yaklaşık 6 milyon engelli vatandaşımız bulunmaktadır. Engelli vatandaşlarımızın hakları başta anayasamız olmak üzere çeşitli yasalarla olduğu kadar uluslararası sözleşmelerle de güvence altına alınmıştır." dedi.

"Türkiye’de bu konudaki farkındalığın her geçen gün daha da artmakta olduğunu ve engelli vatandaşlarımızın özlük haklarının iyileştirilmekte olduğunu memnuniyetle söyleyebiliriz." değerlendirmesinde bulunan Ceyhun, bazı yanlışların ve eksikliklerin de sivil toplum bilinci geliştirilerek aşılabileceğini söyledi.

Yaklaşık 2 saat süren film gösteriminin ardından Bayram, engelli olarak yaşadığı zorluklar ve bu zorluklara karşı verdiği mücadeleyi anlattı.

Katılımcıların sorularını da yanıtlayan Bayram, filmin engelli bireylere bir umut olmasını hedeflediğini ve elde edilen gelirle de bir engelli yaşam merkezi kurmayı planladıklarını söyledi.

Program kapsamında davetlilere Türk mutfağından çeşitli lezzetler ikram edildi.






Buğday Tanesi serdar bayram Viyana yee