Vücut Geliştirme, Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonu, 2022'yi 175 madalyayla tamamladı

TAKİP ET

Türkiye Vücut Geliştirme, Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonu Başkanı Niyazi Kurt, sporcularının başarılı bir yılı...

Türkiye Vücut Geliştirme, Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonu Başkanı Niyazi Kurt, sporcularının başarılı bir yılı geride bıraktığını belirterek, "2022 yılında toplam 175 madalya kazandık." dedi.

Niyazi Kurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2022'de özellikle bilek güreşinde ciddi başarılar elde ettiklerini belirtti.

Kurt, 14-23 Ekim 2022 tarihlerinde 43. Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası ile 24. Para Bilek Güreşi Dünya Şampiyonası'na Antalya'nın Kemer ilçesinde ev sahipliği yaptıklarını hatırlatarak, "Organizasyona 52 ülkeden yaklaşık 1100 sporcu katıldı. Bu iki önemli organizasyona ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduk. Orada master kategoride takım halinde birincilik, genç erkek ve kadınlarda takım halinde ikincilik, büyük erkek ve kadınlar kategorisinde de üçüncülük elde ettik." diye konuştu.


- "Başarının yolu yeni yeteneklerin keşfinden geçiyor"


Başarının yolunun yeni yeteneklerin keşfinden geçtiğini aktaran Niyazi Kurt, şunları kaydetti:

"Bilek güreşinde başarılı bir yılı geride bıraktık. 7-14 Mayıs 2022 tarihlerinde Romanya'nın başkenti Bükreş'te yapılan Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonası'nda kadınlarda takım halinde birincilik elde ettik. Master grubumuzda takım halinde ikincilik elde etti. Hep derim, başarının yolu yeni yeteneklerin keşfinden geçiyor. Nitekim çocuklarımıza yaptığımız yatırımların meyvelerini almaya başladık. 27-29 Mayıs 2022 tarihlerinde Sırbistan'ın Cacak ilçesinde katıldığımız Dünya Çocuk Fitness Şampiyonası'nda milli takımımız üçüncü oldu. 2022 yılında toplam 175 madalya kazandık. Federasyon olarak daha birçok başarıya imza atacağımız güzel günler yakındır. Katkı ve desteklerinden dolayı ilgili tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum."

bilek güreşi Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası fitness Türkiye