Washington'da aşı karşıtı kamyoncuların protestoları öncesi güvenlik önlemi artırıldı

TAKİP ET

ABD'nin başkenti Washington DC'de, Kovid 19 kısıtlamalarını protesto eden kamyoncuların 5 Mart'ta planladığı gösteriler öncesi güvenlik...

ABD'nin başkenti Washington DC'de, Kovid-19 kısıtlamalarını protesto eden kamyoncuların 5 Mart'ta planladığı gösteriler öncesi güvenlik önlemleri artırıldı.

People's Convoy (Halkın Konvoyu) adı altında organize olan ve Kaliforniya'dan 23 Şubat'ta yola çıkan Kovid-19 aşısı karşıtı kamyoncuların, toplamda 11 gün ve 4 bin kilometre süren yolculukları sonrası 5 Mart'ta başkentte olması bekleniyor.

Kamyoncuların başkentte ana yolları kapatmaya hazırlanması nedeniyle Washington DC polisi ve Ulusal Muhafızlar ana hatlarda şimdiden nöbete başladı.

Öte yandan, kamyoncuların protestoları öncesi Kongre çevresine de barikatlar kuruldu ve Ulusal Muhafızlar da Kongre Polisine destek için görevlendirildi.

- Kamyoncular Washington DC'deki ana yolları kapatmaya hazırlanıyor

Aşı karşıtı kamyon şoförlerinin 5 Mart’ta, Washington DC'deki ana çevre yollarını trafiğe kapatarak aşı zorunluluğunu protesto etmesi bekleniyor.

ABD Savunma Bakanlığından (Pentagon) 23 Şubat'ta yapılan yazılı açıklamada, yaklaşık 400 Washington DC Ulusal Muhafız personelinin belirli trafik bölgelerinde başkent polisine yardım etmek üzere görevlendirildiği belirtilmişti.

Washington DC'nin çevre eyaletlerinden yaklaşık 300 Ulusal Muhafız personelinin de Kongre Polisinin güvenlik önlemlerine destek vereceği kaydedilmişti.