"Winter Run" 19 Şubat'ta ilk kez İstanbul'da düzenlenecek

TAKİP ET

Milli atlet Batuhan Eruygun: - "Koşuya başvuru sayısı bin 200'ü geçti. Yüksek sayıları kaldırabilecek bir gücümüz ve hazırlığımız var. Mümkün olduğunca çok kişiyi harekete geçirirsek ne mutlu bize" - "Evsiz insanlara yemek veren ve barınak sağlayan dernekleri desteklemek istiyoruz. Soğuk havada zorda olan insanlara yardımcı olabilirsek ve elimiz dokunabilirse ne mutlu bize"

Rekortmen milli atlet Batuhan Eruygun'un düzenleyeceği "Winter Run İstanbul" 19 Şubat'ta yapılacak.

Organizasyonla ilgili AA muhabirine açıklamalarda bulunan Eruygun, Winter Run'ın Türkiye'de ilk kez düzenleneceğini belirterek, "Avrupa'da farklı amaçlarla yıllardır yaygın olarak yapılan bir koşu. Toplumu hareket geçirmek, azalan hareketi arttırmak ve büyük bağışlar toplanması amacıyla yapılıyor. Biz bunların hepsini hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

Koşuyla ilgili bilgi veren Batuhan Eruygun, "Dışarı çıkmayan ve kışı hareketsiz geçiren insanları bu işin içine çekmeye çalışıyoruz. 10 kilometrelik bir yarış. 18 Şubat'ta ücretsiz çocuk koşusu olacak. Sponsorlarımız burada çeşitli hediyeler verecek ve aktiviteler yapacak. Organizasyon, 18 Şubat Cumartesi sabah 09.00'da yoga ile başlayacak. 10.00'da kit dağıtımı olacak ve daha sonra sahnede çeşitli etkinlikler gerçekleşecek. 19 Şubat Pazar günü de yarış Şaşkınbakkal'dan start alacak. Yarışmacılar Bostancı'dan döndükten sonra Bağdat Caddesi'ne bağlanacak ve Göztepe Parkı'ndan tekrar sahil yoluna inerek koşuyu başladıkları yerde bitirecek." diye konuştu.


- "Çok kişiyi harekete geçirirsek ne mutlu bize"


Winter Run İstanbul'a çok büyük bir ilginin olduğuna vurgu yapan Eruygun, şu görüşleri aktardı:

"Koşuya başvuru sayısı bin 200'ü geçti. Hedefimiz bin 500 civarıydı. Yüksek sayıları kaldırabilecek bir gücümüz ve hazırlığımız da var. Mümkün olduğunca çok kişiyi harekete geçirirsek ne mutlu bize. Halk bizi ne kadar çok desteklerse gelecekte de o kadar büyük organizasyonlar yapar ve daha çok fazla kişiye dokunmuş oluruz. Winter Run'ı Türkiye'de yaygınlaştırmak istiyoruz. İstanbul'un yanı sıra gelecek yıllarda İzmir ve Ankara'da da düzenlemek istiyoruz. Hiç olmayan bir şeyi sıfırdan canlandırıyoruz. Oldukça başarılı gidiyor. 20 Şubat sabahı 'Çok güzel bir şey yaptık' deyip uyanabiliriz diye düşünüyorum."


- "Evsiz insanlara barınak sağlayan dernekleri desteklemek istiyoruz"


Sosyal sorumluluk amaçlarının da bulunduğunu ve bu kapsamında derneklerle görüşmelerinin sürdüğünü anlatan Batuhan Eruygun, "Asıl hedefimiz insan odaklı. Soğuk havalarda evi olmayan insanları spor salonlarına topluyorlar. Biz de bu derneklerle görüşüyoruz. Evsiz insanlara yemek veren ve barınak sağlayan dernekleri desteklemek istiyoruz. Soğuk havada zorda olan insanlara yardımcı olabilirsek ve elimiz dokunabilirse ne mutlu bize." şeklinde görüş belirtti.

Batuhan Eruygun Winter Run Winter Run İstanbul