Yahudi yerleşimcinin aracıyla çarparak öldürdüğü 2 Filistinli kardeş son yolculuğuna uğurlandı

TAKİP ET

Çarpma anında olay yerinde olan Filistinli kardeşlerin ağabeyi Ahmed Mutir: - "Yahudi yerleşimcinin bizi gördüğünü ve bilerek aracı üzerimize sürdüğünü düşünüyorum. Deli gibi bir hızla çarptı ve aracımız 20 metre ileri fırladı. Kardeşim Muhammed'i kaza mahallinden 15 metre uzakta bacakları kopmuş halde bulduk"

İşgal altındaki Batı Şeria'da, Yahudi yerleşimcinin aracıyla "kasıtlı olarak" çarparak ölümüne neden olduğu 2 Filistinli kardeş toprağa verildi.

Nablus'un güneyinde bir yol kenarında patlayan lastiklerini değiştirmek için duran ve Yahudi yerleşimcinin aracıyla ezmesi sonucu dün hayatını kaybeden Filistinli Muhammed Mutir (37) ve Mühenned Mutir (17) kardeşler, yüzlerce kişinin katıldığı cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı.

Ramallah'taki Filistin Tıp Kompleksinden alınan cenazeler, yüzlerce kişinin katılımıyla Kalandiya Mülteci Kampı'ndaki evine getirildi.

Ailesi ve yakınlarının vedalaşmasının ardından omuzlarda taşınan Filistinli kardeşlerin naaşı, kılınan cenaze namazının ardından beldedeki Şehitler Kabristanında toprağa verildi.

Filistin resmi haber ajansı WAFA'da yer alan habere göre, Filistinli kardeşlerin abisi Ahmed Mutir, yaptığı açıklamada, Muhammed, Mühenned ve diğer bir kardeşiyle beraber dün Nablus'a gittiklerini ve Zatera Kontrol Noktası yakınında aniden bindikleri aracın lastiklerinden birinin patladığını ve lastiği değiştirmek için yol kenarında durduklarını söyledi.

Yahudi bir yerleşimcinin üzerlerine aracını sürdüğünü anlatan Mutir, bunun bir kaza olmadığını, yerleşimcinin kendilerini gördüğü halde olanca hızıyla çarptığını kaydetti.

Kazadan diğer kardeşiyle beraber sağ kurtulabildiklerini belirten Mutir, "Yahudi yerleşimcinin bizi gördüğünü ve bilerek aracı üzerimize sürdüğünü düşünüyorum. Deli gibi bir hızla çarptı ve aracımız 20 metre ileri fırladı. Kardeşim Muhammed'i kaza mahallinden 15 metre uzakta bacakları kopmuş halde bulduk." ifadesini kullandı.

Mutir ayrıca İsrail polisinin ırkçı bir şekilde davrandığını, ne kendisinin ne de kazadan kurtulan diğer kardeşinin ifadesini aldığını, Yahudi yerleşimciyi ise korumaya çalıştığını aktardı.

Yahudi bir yerleşimci, dün, Nablus'ta patlayan lastiklerini değiştirmek için duran Filistinli kardeşleri ezmişti.

Kudüs Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Zatera kontrol noktasında Yahudi yerleşimcinin aracıyla çarptığı Muhammed Mutir ve Mühenned Mutir kardeşlerin yaşamını yitirdiği kaydedilmişti.

Açıklamada, Filistinlileri ezerek ölümüne neden olan Yahudi yerleşimcinin, önce olay yerinden kaçtığı, ardından Zatera kontrol noktasında İsrail askerlerine teslim olduğu bilgisi verilmişti.

İsrail tarafından konuya ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

defnedildi Filistinli iki kardeş Yahudi yerleşimci