Yasa dışı Yahudi yerleşimciler Batı Şeria'da 2 Filistinliyi yaraladı

TAKİP ET

İşgal altındaki Batı Şeria'da yasa dışı Yahudi yerleşimciler 2 Filistinliyi yaraladı.Filistin resmi ajansı...

İşgal altındaki Batı Şeria'da yasa dışı Yahudi yerleşimciler 2 Filistinliyi yaraladı.

Filistin resmi ajansı WAFA'da yer alan habere göre, onlarca yasa dışı Yahudi yerleşimci Batı Şeria'nın Nablus kentinin güneyindeki Es-Saviye köyünde ateşli silahlarla Filistinlilerin evlerine ve arazilerine saldırdı.

Filistin Kızılayı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Yahudi yerleşimcilerin, Saviye köyünde 50 yaşında bir Filistinliyi gerçek mermi ile göğsünden, 26 yaşındaki bir genci de yine gerçek mermiyle yüzünden yaraladığı belirtildi.

Yaralıların kimliğine ve durumuna ilişkin bilgi verilmedi.

Yasa dışı Yahudi yerleşimciler, 12 Nisan akşamından bu yana Batı Şeria'da pek çok noktada Filistinlilere saldırılarını artırdı.

Yerleşimciler, başta Mugayyir köyü olmak üzere Filistinlilere ait köy ve beldelere saldırmış, çok sayıda ev ve aracı ateşe vermişti.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail askerleri ile yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 470'e yakın Filistinli hayatını kaybetti.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te yaklaşık 700 bin Yahudi yerleşimci yaşıyor. Uluslararası hukuka göre Batı Şeria ve Doğu Kudüs'teki Yahudi yerleşim birimleri yasa dışı sayılıyor.

Filistin israil