Yelkende Fifty Fifty Sailing Cup hafta sonu yapılacak

TAKİP ET

Fifty Fifty Sailing Cup yelken yarışı, 5-6 Ağustos tarihlerinde İstanbul'da yapılacak. Türkiye Yelken Federasyonu...

Fifty Fifty Sailing Cup yelken yarışı, 5-6 Ağustos tarihlerinde İstanbul'da yapılacak.

Türkiye Yelken Federasyonu himayesinde ve Türkiye Açıkdeniz Yarış Kulübü (TAYK) iş birliğinde düzenlenecek organizasyon, tekne üzerinde eşit sayıda kadın-erkek sporcuyla birlikte Moda Deniz Kulübünün ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

Organizasyonla ilgili düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Oğuz Ayan Sailing'in Kurucusu Oğuz Ayan, "Toplumsal cinsiyet eşitliği, erkeklerin de sorunu olmalı. Bu sorunun çözümü için erkeklerin daha çok sorumluluk alması gerekiyor." dedi.

Oğuz Ayan, kadınların yelkende daha aktif olmaları için çalıştıklarını belirterek, "Yeni yelkenciler yetişirken, daha çok fırsat eşitliği de yaratılmasını hedefliyoruz. Çocuk yaştan yelkene, denizciliğe gönül vermiş kadın sporcularımızın hayatlarının devamındaki akışta yelkende kalabilmelerini amaçlıyoruz." diye konuştu.

TAYK Genel Müdürü Can Giray ise önümüzdeki yıllarda kadın yelkencilerin artacağına inandığını söyledi.

Moda Deniz Kulübü Genel Müdürü Ayhan Alpakın, Fifty Fifty Sailing Cup'ın sonuna kadar arkasında olduklarını vurgulayarak, "Bu konu bize ilk geldiğinde çok olumlu baktık ve heyecanlandık." ifadesini kullandı.


Fifty Fifty Sailing Cup Türkiye Yelken Federasyonu