Yemen'de binlerce kişi Kurban Bayramı namazı sonrası Gazze'ye destek gösterisi düzenledi

TAKİP ET

Yemen'in başkenti Sana ve Hudeyde kentlerinde binlerce kişinin katılımıyla Kurban Bayramı namazı sonrası İsrail...

Yemen'in başkenti Sana ve Hudeyde kentlerinde binlerce kişinin katılımıyla Kurban Bayramı namazı sonrası İsrail saldırıları altındaki Gazze Şeridi'ne destek gösterisi düzenlendi.

Husilere bağlı El-Mesire televizyonunda yer alan haberde, Sana ve Hudeyde kentlerinde binlerce kişinin Gazze Şeridi'ne destek için alanlara aktığı belirtildi.

Kurban Bayramı namazı sonrası düzenlenen gösterilerde, binlerce Yemenlinin "İsrail'in Gazze'deki Filistinlilere soykırımı, zorla göçe ettirme ve aç bırakma politikalarıyla vahşice işlediği katliamlarını kınadığı" ifade edildi.

Göstericiler, Mescid-i Aksa, Gazze Şeridi ve Filistin direnişine destek sloganları atarak, Yemen ve Filistin bayraklarını taşıdı.

-⁠ ⁠Ateşkesi bozan İsrail ordusu, Gazze'yi kalıcı işgal için harekete geçti

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde 19 Ocak'ta yürürlüğe giren ateşkesin ardından 18 Mart sabahı şiddetli saldırılarına yeniden başladı.

İsrail ordusunun saldırıları yeniden başlatmasından itibaren çoğunluğu yaşlı, kadın ve çocuk olmak üzere 4 bin 402 Filistinli hayatını kaybetti, 13 bin 489 kişi yaralandı.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda ise yaşamını yitiren Filistinlilerin sayısı 54 bin 677'ye, yaralıların sayısı da 125 bin 530'a yükseldi.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nde işgali genişletecek ve kalıcı hale getirecek saldırı planını uygulamaya başladı. Başbakan Binyamin Netanyahu, Gazze Şeridi’nin tamamını işgal edeceklerini duyurdu.

Plana göre, İsrail ordusu Gazze Şeridi'ni kalıcı olarak işgal edecek, Filistinliler Gazze'nin güneyindeki "toplama kamplarına" sürülecek. İsrail burada toplama kamplarında Filistinlilere, "hayatta kalacakları" kadar insani yardım verecek.

İsrailli bakanlar, Gazze Şeridi’nde sağlam kalan her şeyi yıkacaklarını ve Filistinlileri önce güneye, oradan da başka ülkelere sürmeyi planladıklarını açıkladı.

Gazze Şeridi