Yemen'deki Husiler, 40 tutukluyu daha ramazan münasebetiyle serbest bıraktı

TAKİP ET

Yemen'de İran destekli Husiler, ülkenin güneybatısında bulunan Taiz kentindeki 40 tutuklunun ramazan münasebetiyle...

Yemen'de İran destekli Husiler, ülkenin güneybatısında bulunan Taiz kentindeki 40 tutuklunun ramazan münasebetiyle serbest bırakıldığını açıkladı.

Konuya ilişkin açıklama, Husilere ait SABA haber ajansından duyuruldu.

Haberde, Husilerin lideri Abdulmelik el-Husi ile Yüksek Siyasi Konseyin ramazan dolayısıyla verdiği af kararıyla birlikte Taiz'de, hükümet ve Suudi Arabistan destekli koalisyonu destekleyen 40 tutuklunun serbest kaldığı kaydedildi.

Af kararıyla tutukluların ulusal saflara geri kazandırılmasının amaçlandığı aktarıldı.

Husiler, daha önce de başkent Sana'da 48 kişiyi ramazan ayı münasebetiyle serbest bıraktıklarını duyurmuştu.

Serbest bırakılan kişilerin, 14 Nisan'da gerçekleştirilecek esir takası listesinde bulunup bulunmadığına ilişkin bilgi verilmedi.

Yemen hükümeti ile Husiler arasında Birleşmiş Milletler gözetiminde 11 Mart'ta İsviçre'de başlayan esir takası görüşmeleri sonucunda taraflar, 20 Mart'ta aralarında 4 gazeteci ile tanınmış siyasi, askeri ve güvenlik yetkililerinin de bulunduğu 887 kişinin karşılıklı olarak serbest bırakılması konusunda anlaşmaya varmıştı.

Anlaşmanın ilk aşamasının 14 Nisan Cuma günü uygulanmaya başlayacağı, bu kapsamda ilk gün 72'si hükümet güçlerinden 250'si Husilerden olmak üzere 322 kişinin serbest bırakılacağı açıklanmıştı.

Serbest bırakılacaklar arasında eski Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin kardeşi Nasır Mansur ve eski Savunma Bakanı Mahmud es-Sabihi'nin de bulunduğu belirtiliyor.

Husiler Yemen