Yemen'deki İran destekli Husiler: Kızıldeniz'de İsrail'in denizcilik faaliyetlerini yasaklıyoruz
İstanbul — Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Seri, İsrail'in Kızıldeniz'deki herhangi bir hareketliliğini meşru askeri hedef olarak kabul edeceklerini belirtti
İstanbul Haberleri — Yemen'deki İran destekli Husiler, İsrail'e füze saldırısı düzenlediklerini ve Kızıldeniz'de İsrail gemilerini hedef alacaklarını açıkladı.
Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Seri, yaptığı açıklamada İsrail'in Yafa kentine füze saldırıları gerçekleştirdiklerini söyledi.
Kızıldeniz'de İsrail gemilerini hedef alacaklarını belirten Seri, Kızıldeniz'de İsrail'in denizcilik faaliyetlerine tam ve kesin bir yasak getiriyoruz. Şu andan itibaren düşmanın tüm hareketliliğini meşru askeri hedef olarak kabul ediyoruz. dedi.
İsrail'in gerilimi tırmandıran adımlarına aynı şekilde karşılık vereceklerini söyleyen Seri, İsrail'e yönelik saldırılarını artıracaklarını ifade etti.