Yemen Enformasyon Bakanı, uluslararası toplumdan Husilere yönelik baskılarını arttırmaları çağrısında bulundu

TAKİP ET

Hudeyde'de bugün İran destekli Husilerce yola döşenen mayının infilak etmesi sonucu 2'si çocuk 3 kişi hayatını kaybetmiş, bir çocuk da yaralanmıştı

Yemen Enformasyon, Kültür ve Turizm Bakanı Muammer el-İryani, uluslararası topluma İran destekli Husilere yönelik gerekli baskıyı yaparak, yasal ve ahlaki sorumluluklarını yerine getirmeleri çağrısı yaptı.

Bakan İryani, Hudeyde iline bağlı Hays ilçesinde İran destekli Husiler tarafından döşenen mayının patlaması sonucu 3 sivilin öldüğü olayla ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Saldırıyı kınayan İryani, Twitter'daki hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, "Bu menfur suç, terörist Husi milislerinin faklı kentlerde ayrım gözetmeksizin mayın ve patlayıcılar yerleştirerek, şehirleri, mahalleleri ve evleri top ve havan mermileri ve keskin nişancılarla bombalayarak masum vatandaşlara karşı uyguladığı günlük öldürmelerin bir uzantısıdır." ifadelerini kullandı.

İryani, uluslararası topluma, Birleşmiş Milletler'e (BM), BM Özel Temsilcisi ile insan hakları örgütlerine Husilerin saldırılarına yönelik sessizliklerini bozmaları ve gerekli baskıyı yaparak, yasal ve ahlaki sorumluluklarını yerine getirmeleri çağrısında bulundu.

Yemen'in batısındaki Hudeyde iline bağlı Hays ilçesinde bugün yola döşenen mayının infilak etmesi sonucu 2'si çocuk 3 kişi hayatını kaybetmiş, bir çocuk da yaralanmıştı.

İran destekli Husiler, Yemen'de Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde bulunduruyor. Yemen hükûmeti ise Mart 2015'ten bu yana Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri tarafından destekleniyor.

Ülkenin birçok bölgesinde çatışmalar aralıksız sürüyor.

Husiler Yemen