Yemen hükümeti: Husiler, Sana'da yağmacılık yaparak demografik yapıyı değiştirmeye çalışıyor

TAKİP ET

Yemen Enformasyon Bakanı Muammer el-İryani, İran destekli Husilerin Sana'da, kontrolü altında tuttuğu bölgelerde...

Yemen Enformasyon Bakanı Muammer el-İryani, İran destekli Husilerin Sana'da, kontrolü altında tuttuğu bölgelerde yağmacılık yaparak bölgenin demografik yapısını değiştirmeye çalıştığını belirtti.

Bakan İryani, Yemen resmi ajansı SABA'da yer alan açıklamasında, "Husilerin başkent Sana'da kendilerinden olmayanların evlerine ve topraklarına karşı yaptıkları ve son 3 ayda zirveye çıkan sistematik yağmacılığa" tepki gösterdi.

İryani, Husilerin kendilerine ait olduğunu iddia ederek arazi ve mülklerde yağma yaptığını, bu şekilde bölge halkını göçe zorladığını ve diğer şehirlerden gelen milislerini buraya yerleştirdiğini söyledi.

Husilerin, yıllar boyu tüm Yemenlileri kucaklayan Sana'nın demografik yapısını değiştirmeye çalıştığını ifade eden İryani, bunun toplumsal barışı, sosyal dokuyu ve birlikte yaşama olgusunu tehdit ettiğini vurguladı.

İryani, uluslararası toplumdan, kontrolü altında tuttuğu bölgelerdeki sistematik yağma faaliyetlerine son vermesi için Husilere baskı yapmasını istedi.

Yemen'deki İran destekli Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde bulunduruyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten itibaren Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.

Yemen