Yemen ile BAE geçici başkent Aden'in güvenlik sistemini güçlendirmek için anlaşma imzaladı

TAKİP ET

Yemenli yetkililer, Birleşik Arap Emirlikleri'nden (BAE) özel bir şirketle geçici başkent Aden sokaklarında modern...

Yemenli yetkililer, Birleşik Arap Emirlikleri'nden (BAE) özel bir şirketle geçici başkent Aden sokaklarında modern kameralarla denetleme sisteminin kurulması anlaşması imzaladı.

Yemen resmi ajansı SABA'ya göre, Aden Valisi Ahmed Hamin Lemles ile Emniyet Müdürü Mutahhar eş-Şuaybi, Abu Dabi'de birtakım temaslar gerçekleştirdi.

Lemles ile Şuaybi, burada Aden sokaklarının güvenliğini güçlendirmek amacıyla BAE'li özel bir şirketle anlaşma imzaladı.

Anlaşmaya göre, suç ve terör eylemleriyle mücadeleyi güçlendirmek amacıyla Aden'e güvenlik ihlallerinin takibi ve güvenlik hizmetlerinin sağlanması için modern kameralarla denetleme sistemi kurulacak.

Vali Lemles, yapılan anlaşmanın şehrin güvenlik ve istikrarının sağlanması hususundaki önemine değinerek, BAE'nin Aden'deki çabaları ile hizmet, kalkınma gibi sektörlere verdiği destekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Modern kameraların güvenlik güçlerine sağlayacağı faydaya vurgu yapan Şuaybi de BAE'nin Aden'e güvenlik alanında verdiği desteğin yeni olmadığını, Husilerin bölgeden çıkarılmasından bu yana devam ettiğini aktardı.

- Yemen'deki iç savaş ve insani kriz

Yemen'deki İran destekli Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde bulunduruyor.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten itibaren Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.

Birleşmiş Milletlere göre, dünyanın en büyük insani krizlerinden birinin yaşandığı Yemen'de 30 milyonluk nüfusun yüzde 80'i insani yardıma ve korunmaya ihtiyaç duyuyor.

Yemen