Yemen: İran'ın bölgesel ve uluslararası istikrarı sarsan eylemlerini durdurun

TAKİP ET

İngiliz Kraliyet Donanması, Umman açıklarında İran'dan Yemen'e gönderildiği düşünülen bir teknede anti tank füzeleri ve balistik füze parçalarının ele geçirildiğini açıklamıştı

Yemen Enformasyon Bakanı Muammer el-İryani, İran'ın bölgesel ve uluslararası güvenliği tehdit eden eylemlerinin durdurulması için uluslararası topluma ciddi adımlar atma çağrısında bulundu.

İryani, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ABD Donanması ve İngiliz Kraliyet Donanması liderliğindeki ortak deniz kuvvetlerinin son 3 ayda 7 silah kaçakçılığı eylemini engellemeyi başardığını ifade etti.

Yemenli Bakan, söz konusu operasyonlarda 5 bin silah, 1,6 milyon mermi, 7 bin füze fitili, roket fırlatmak için kullanılan 2 bin 100 kilogram yakıt, 30 tanksavar füze, güdümlü füze ve balistik füze düzeneklerinin ele geçirildiği bilgisini verdi. İryani, ele geçirilen silah ve mühimmata ait fotoğrafları da paylaştı.

- "İran, Husileri araç olarak kullanıyor"

İran'ın Husilere silah gönderme eylemlerinde artış yaşandığına dikkati çeken İryani, "Bu durum, İran yönetiminin, güvenlik ve istikrarı hedef alan politikalarını uygularken Husileri araç olarak kullandığını ve Yemen'de ateşkesin sağlanması yönündeki çalışmaları da boşa çıkarmak istediğini gösteriyor." ifadelerini kullandı.

Ortak deniz güçlerinin, İran'dan Yemen'e silah kaçakçılığının engellenmesi konusundaki çabalarından övgüyle bahseden İryani, Yemen Sahil Güvenlik güçlerinin de terör, silah ve uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadelede desteklenmesini istedi.

İryani açıklamasında, uluslararası toplum, Birleşmiş Milletler (BM) ve BM Güvenlik Konseyinin daimi üyelerine "İran'ın, bölgesel ve uluslararası istikrarı sarsan ve uluslararası kanunları ihlal eden eylemlerinin durdurulması için ciddi adımlar atma" çağrısı yaptı.

İngiliz Kraliyet Donanmasından bugün yapılan açıklamada, Umman açıklarında İran'dan Yemen'e gönderildiği düşünülen bir teknede anti tank füzeleri ve balistik füze parçalarının ele geçirildiği belirtilmişti.

İngiliz Kraliyet Donanmasıi İran Yemen