Yemen ordusu Marib bölgesinde Husilere ait bir İHA'yı düşürdü

TAKİP ET

Yemen ordusu Marib kentinde İran destekli Husi milislere ait bir insansız hava aracının (İHA) düşürüldüğünü...

Yemen ordusu Marib kentinde İran destekli Husi milislere ait bir insansız hava aracının (İHA) düşürüldüğünü bildirdi.

Yemen Silahlı Kuvvetlerine bağlı Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Marib vilayetinin güney cephesinde Husilere ait bir İHA askeri birlikler tarafından düşürüldü.

Öte yandan yerel basında yer alan haberlerde, ülkenin kuzey bölgesindeki Cevf vilayetinde Husi milislerin, ordu birliklerine saldırısı üzerine şiddetli çatışmalar çıktığı kaydedildi.

Bölgede saatler süren çatışmalar sonucu Husi milislerin püskürtüldüğü ifade edildi.

Yemen Başkanlık Konseyi Başkanı Danışmanı ve eski Dışişleri Bakanı Abdulmelik el-Mihlafi, bugün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Umman sınırındaki Şahn Sınır Kapısı'nda Husilere ait 100 İHA motoru ele geçirdiklerini belirtmişti.

- Yemen'deki iç savaş ve insani kriz

Yemen'deki İran destekli Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde bulunduruyor.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten itibaren Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.

Birleşmiş Milletler'e göre, dünyanın en büyük insani krizlerinden birinin yaşandığı Yemen'de 30 milyonluk nüfusun yüzde 80'i insani yardıma ve korunmaya ihtiyaç duyuyor.

Husiler İHA Yemen